28 mei 2017 11:15

Brandt, L.M.C.

Zowel het weer, als de wedstrijd waren bloedstollend op deze zondag.
De heenwedstrijd was gelijkwaardig en eindigde dan ook in 1-1, uit in Wormer.
Dit betekende dat elke vorm van gelijkspel een verlening zou opleveren en eventueel strafschoppen.
Waar iedereen bang voor was gebeurde: 120 minuten voetbal in de brandende zon met een loterij als afsluiting; ach we zijn ten slotte allemaal Hollanders!

Sporting had vrijwel de gehele wedstrijd het betere van het spel. Tim/Rick strooide met splijtende passes en Sporting vond geregeld de ruimte achter de defensie van de gasten. Sporting verzuimde om in de eerste helft al afstand te nemen. Viermaal werd er oog in oog met de doelman gemist. De kwaliteiten van de aanvoerder waren overduidelijk maar Sporting stelde hem onvoldoende op de proef. Sporting kende een hachelijk moment voor eigen doel maar Joey stond paraat en de scheids was niet van plan mee te werken aan de duikeling van de Wormense spits.

De 2de helft was niet veel anders. Sporting kreeg de kansen maar zoals de voetbalwetten luidden…..
Wormer profiteerde van een zwakke veldbezetting van de rood-gelen en schoot direct raak, 0-1. Gelukkig was daar niet veel later Bart die met het hoofd de 1-1 binnen werkten. Langzaam begon de vermoeidheid een belangrijke rol te spelen in deze wedstrijd. Het tempo zakte maar Sporting bleef gevaar stichtten. Rick raakte tweemaal het aluminium, net zoals Wesley uit zijn vrije trap vlak voor tijd, Daan raakte de paal en wederom werden de verschillende 1 op 1 kansen gemist. En zoals de voetbalwetten luidden…
In blessuretijd kopte David de bal in eigen doel.. De handen in het haar, magen die zich omdraaiden, en verschrikte gezichten... Gelukkig zag de leidsman een overtreding en floot hij het doelpunt terug.

Toch een verlenging dus!

De verlenging stond bol van de individuele fouten. Oogstrelend was het spel niet maar de vechtlust en het doorzettingsvermogen van beide kanten viel te prijzen. Krampverschijnselen, braakneigingen en hinkende spelers kenmerkte de laatste minuten van de wedstrijd.

Toch strafschoppen dus!

Vrijwel alle penalty’s werden mooi binnengeschoten. Sommige hard, anders geplaatst. Sommige met flair en andere zo hard als Neeskens..
Gelukkig voor Sporting schoof de 8ste man van Wormer de bal naast en kon het feest losbarsten! De blaren werden verzorgd en de schaduw werd snel opgezocht!

Sporting 2 is nog een tweeluik verwijderd van een historische promotie naar de reserve 1ste klasse. Roda ’46 is de tegenstander. Van onderschatting kan in deze fase geen sprake zijn, nog twee keer 90 minuten (of iets meer;)) en dan moet de klus geklaard zijn. Dan acteert Sporting 2 wéér een niveau hoger.

MAANDAG 5 JUNI:       SPORTING ’70 2 – RODA ’46 2                   AANVANG 11:15
ZONDAG    11 JUNI:        RODA ’46 2 – SPORTING ’70 2                    AANVANG 11:00

Komt kijken een juich onze heren naar de 1ste klasse!