MO15-1: Strijdend ten onder in leuke wedstrijd

1 - 2

Jonathan MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 08

29 maart 2017 19:00

Op een doordeweekse woensdagavond spelen de meiden een inhaal wedstrijd tegen Jonathan MO15-1. Het blessureleed is beperkt tot drie. Alleen Marlijne, Sarah en Nina spelen nog niet. Het zijn wederom Youssra en Ferdaouss die ons uit de brand helpen.

En dat is prettig want het is een wedstrijd die ergens om gaat. Beide teams staan op (op basis van verliespunten) op de 1e plaats. In de wedstrijd bespreking worden de meiden op scherp gezet door Coco. Als ze al niet doordrongen waren van het belang van deze wedstrijd zijn ze het nu wel!

Dat blijkt ook, de meiden beginnen scherp! Er ontwikkeld zich een heerlijke wedstrijd waarbij beide teams het beste in elkaar naar boven halen en toch netjes blijven. Het is misschien voetballend niet het allerbeste, maar ik begreep na afloop dat de neutrale toeschouwer (waren die er?) een leuke wedstrijd moet hebben gezien. Zo één waar strijd en passie de boventoon voeren.

In de 1e helft vind ik Sporting de bovenliggende partij. Niet zozeer in kansen, want we hebben er welgeteld 3. Maar wel in het veldspel. Jonathan krijgt bij mijn weten geen echte kans, onze verdediging houdt zich goed en anders hebben we Lieke nog. Kortom de 1e helft toont wat deze meiden echt kunnen. De laatste van de 3 kansen leidt tot een doelpunt. Een schot van Lin wordt geblokt en valt daardoor voor de voeten van Ferdaouss. Zij schiet, volgens mij via een tegenstander, de 1-0 binnen. Het was misschien een wat gelukkig doelpunt maar op dat moment wel verdiend.

In de pauze hebben we de meiden dan ook dikke complimenten uitgedeeld voor hun spel. Een spel wat veel kracht kost. Ook dat blijkt, want in de 2e helft komen we er nog maar zelden aan te pas. Het overwicht ligt nu bij Jonathan en Sporting krijgt nog maar één kans. Karin schiet helaas niet raak.  Er zijn nog wel een paar momenten dat we onder de druk uit weten te voetballen maar die leiden niet tot echt gevaar. Aan de ander kant is het wachten op een doelpunt. Met wissels en een extra middenvelder voor een aanvaller proberen we het nog tegen te gaan. Maar vergeefs.

Halverwege de 2e helft schiet Jonathan hard binnen vanaf de achterlijn. Zo’n doelpunt wat nooit mag vallen en waar de betrokken verdedigers ‘gewoon’ een corner weg hadden moeten geven. Maar niemand is foutloos, dus het gebeurt toch. Vervolgens redt Lieke nog een bal die via de lat en de lijn gelukkig niet in de goal beland en ligt ze in de weg bij een 100% vrije schietkans voor Jonathan.

Maar helaas. In de laatste minu(u)t(en) scoort Jonathan een geweldige goal. Zo’n ‘once in your lifetime goal’. Hun, volgens mij rechter middenvelder, kan opkomen tot halverwege onze helft en met een drop wreeftrap schiet ze de bal prachtig net onder de lat binnen. Wat een teleurstelling voor de Sporting meiden na zo’n geweldige wedstrijd. En inderdaad, oplettende lezer, dit is de 3e laatste minuut tegengoal op rij. Volgens mij puur toeval, of pech dus misschien moeten we maar D speeltijden aan gaan houden.

Maar er is ook winst! In onze vorige wedstrijd tegen Jonathan, in oktober, zijn we weggespeeld en waren ze echt veel beter. Vandaag waren ze wellicht (gemiddeld gezien) nog steeds een maatje te groot voor ons, maar heel veel scheelde dat niet meer. We houden ons zelf maar voor dat dat de groei is die we de laatste maanden doormaken. Zaterdag hebben we weer een wedstrijd. Waar we niet kunnen verslappen om de druk er op te houden. En op 8 mei in de herhaling tegen Jonathan. Misschien dat het dan wel lukt.

Uiteindelijk hebben de meiden vandaag gestreden en gevoetbald voor wat ze waard zijn en meer dan dat is niet mogelijk. De meiden mogen er trots op zijn, de coaches zijn het al! Na afloop was er frites in de kantine. Dat verzachtte de teleurstelling.