JO15-3 verliest in spannend duel van nummer 1 VRC JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 07

6 mei 2017 12:15

Scheidsrechter

Hans van den Wijngaard

De JO15-3 had na de mooie en broodnodige overwinning van vorige week nieuw zelfvertrouwen aangeboord om vandaag tegen de nummer 1 VRC JO15-2 aan te treden. Als je onderaan staat kun je daar geweldig tegenop kijken maar je kunt het ook laten. De verschillen in onze poule zijn kleiner dan de puntenverdeling doet vermoeden en VRC kon zich wel eens akelig in ons verslikken zoals Feyenoord dat later tegen Excelsior deed.

Bij geweldig mooi weer op veld C en met onze uitstekend fluitende Hans van den Wijngaard hadden we er ook helemaal zin in om een verassende stand neer te zetten.

Waar komt dat vertrouwen vandaan? Nou, ons team laat steeds weer het betere voetbal zien. Ook in wedstrijden die we verloren hebben en daar tellen we dan vandaag weer even bij op…

Wat je dan niet wil is dat VRC binnen 5 minuten ons net weet te vinden want verder hebben we de hele wedstrijd laten zien dat we met goed voetbal onder de druk van VRC uit konden komen.

Ook al waren wij voetballend beter, het moet gezegd worden dat de verdediging van VRC staat als een huis en het was toch erg moeilijk om volledige kansen te creëren. Onze 4-4-2 opstelling was hard nodig om enig overwicht op het middenveld te behouden. Ook verdedigend moesten we toch steeds alle zeilen bijzetten bij elke uitbraak van een paar snelle en fysiek sterke VRC spelers.

Ondanks dat lukte het ons steeds meer naar voren te voetballen. Vooral in de 2e helft bleek dat de 1-1 meer in de lucht hing dan een 0-2. Maar als hun keeper zelfs een snoeihard schot van Koen uit de kruising weet te halen dan wordt het toch moeilijk.

Diep in de 2e helft kwam VRC er toch nog één keer langs en keken we tegen een 0-2 achterstand aan. Voor onze JO15-3 had er misschien meer ingezeten maar we gingen in ieder geval met opgeheven hoofd van het veld.