0 - 1

Sporting 70 JO15-3

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 07

22 april 2017 11:30

Vandaag de wedstrijd tegen VVA Achterberg op het programma, de voorlaatste in de ranglijst. Coach Ed had de zaken overgedragen aan Rob omdat hij lekker met zijn gezin wilde genieten in Normandië. Onze boys hadden de laatste 7 competitiewedstrijden verloren (met niet al te geringe cijfers) en het zou best nog een klus worden. Met twaalf man en drie supporters reisden wij af naar Rhenen.

Voor de wedstrijd had Rob een ander tactisch plan bedacht. Om wat meer grip op het middenveld te krijgen een 4-4-2 opstelling in een ruit met een verdedigende en aanvallende middenvelder. Via een tekening met wat kleine lijntjes werd uitgelegd hoe wij zouden gaan spelen. De bedoeling was om zo lang mogelijk de nul te houden en zelf kansen te creëren en met een overwinning weg te gaan. Als toevoeging benadrukte Rob nog dat iedereen kort op zijn man moest gaan staan zodat VVA geen ruimte zou krijgen om te voetballen. De ploeg had geen vragen en zo begonnen zij aan de warming up.

1e helft

Als verdedigende middenvelder was Gideon opgesteld en als aanvallende middenvelder Koen van Steen met Koen van Dijk in de wissel. Coach Rob zag dat de jongens vanaf het begin scherp waren en er bovenop zaten. VVA kreeg weinig ruimte en niet echt grote kansen. Sporting voetbalde prima en als het te lastig werd gewoon de bal naar voren trappen of over de zijlijn om alles weer op zijn plek te zetten. De grootste kans was voor Sporting. Een uitbraak via Koen van Steen die Thom perfect aanspeelde. Thom liet de bal iets te ver van zijn voet afspringen en zo kon de keeper van VVA een doelpunt voorkomen. Een prima eerste helft.

Bij het rustsignaal (0-0) kwamen de jongens ook met opgeheven hoofd van het veld (een tijd niet meer gezien) en hadden in de gaten dat er iets te halen viel bij VVA. Er waren 12 gezichten die er vertrouwen in hadden om de 2e helft net zo te spelen als de eerste helft.

2e helft

Eigenlijk een zelfde beeld als de eerste helft. Sporting had de touwtjes in handen. VVA kreeg 1 goede kans maar Sporting 2 a 3 goede kansen die er niet ingingen. Het leek af te stevenen op een 0-0 en daar was coach Rob al enorm blij mee geweest. De ploeg ging toch voor de overwinning, ze waren gretig en hadden weer het geloof in eigen kunnen. Zo’n 4 minuten voor tijd werd er bij de rechtercornervlag van VVA even een tikkie takkie gedaan tussen Thom en Sem. Sem stond zowat op de achterlijn en had een geniale actie in petto. Vanaf de achterlijn bij VVA een enkele schaar en een panna bij de laatste man van VVA met een afgemeten voorzet op Koen van Dijk die van dichtbij de 0-1 aantekende.

De laatste 4 minuten + 4 minuten blessuretijd (waar kwamen die vandaan??) waren nog behoorlijk spannend maar door het geloof van onze boys kon de overwinning mee naar Utrecht.

Echt een compliment voor de hele ploeg. Dit was echt een teamoverwinning en een overwinning op jullie zelf. Als de laatste 3 wedstrijden ook zo worden gespeeld worden wij zeker geen laatste in de poule.