JO15-2 buigt 2-0 achterstand om in overwinning

2 - 3

Sporting 70 JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse 20

25 maart 2017 14:00

Onder een prachtig zonnetje werd er om 13.45 afgetrapt. Het begin van de wedstrijd was voor Sporting. Het initiatief werd genomen en er waren drie kansen te noteren. Jammer was dat onze middenvelders te lang wachtten met schieten op het doel, als je dat niet doet is het moeilijk om een doelpunt te maken. Het was daarom sneu dat een uitval van ’t Goy met een doelpunt werd afgerond. Voor het eerst sinds lange tijd werd er goed bewogen door de spelers en dan gaat het combineren ook makkelijker. ’t Goy gaf niks weg en had een paar spelers die elkaar ook goed wisten te vinden. Na balverlies aan onze kant werd ook de 2-0 door ’t Goy binnen geschoten. Dat was even slikken. Zelf aardig voetballen maar wel achterstaan.. Met een afgemeten pass van Thomas werd Stijn weggestuurd die ontdeed zich knap van zijn tegenstander en schoof de bal langs de keeper: 2-1. Rust.
Jan Tonnis sprak de manschappen toe. Het eerste kwartier na rust was voor ’t Goy. Zij wonnen de meeste duels en gooiden veel inzet in de strijd. Het was lastig voor Sporting om het initiatief terug te winnen. Er werden niet veel kansen weggegeven maar ook niet gecreëerd. Achterin onderscheidde Pieter zich met een paar mooie tackles op de bal. Na andermaal een lange bal vanuit het achterveld ging Mo in duel met de keeper van ’t Goy, die trapte mis en toen was het niet moeilijk voor Mo om de gelijkmaker binnen te schieten: 2-2 ! De supporters voelden aan dat er wellicht ook nog een overwinning in zat. Uit een breed opgezette aanval werd Thijs op het randje van buitenspel vrij gespeeld, strak schoot Thijs de winnende 2-3 binnen. Grote vreugde op het veld. Door 70 minuten hard te werken en slim te voetballen gingen er drie punten mee naar Voordorp. Gefeliciteerd.