Anna Eizenga (intikker)

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 08

25 maart 2017 13:45

Toufik Bouhaddach

Op een, qua weer, prachtige voetbalmiddag voetbalden de MO15-1 meiden op een zanderig hoofdveld tegen TOV MO15-1. Deze tegenstander is voor mij onbekend. Bij mijn weten heb ik nog nooit met een meidenteam tegen TOV gevoetbald.

We hadden dus ook geen flauw idee wat ons te wachten stond vandaag. Eén ding was zeker, gezien hun positie op de ranglijst (1e met een wedstrijd meer gespeeld) moesten we TOV in elk geval niet onderschatten.

TOV verscheen met 16 meiden aan de aftrap. Zelf hadden we problemen op dat vlak. Naast Marlijne (die al langere tijd geblesseerd is) haakten deze week ook Sarah, Isa (beiden lies), Karin (heup), Anna en Nina (beiden enkel) af. Vanwege het drukke programma komende week wilden we eigenlijk niet dat deze meiden zouden spelen. Daarnaast hebben we nog een paar meiden die het hele jaar al kwakkelen en nog steeds niet volledig belast kunnen worden. Als vervangers hadden we Youssra en Ferdaouss uit de JO15-4 en Babette uit de MO13-1. Gelukkig melde ’s-ochtends Anna zich met de mededeling dat ze echt kon spelen en dat hebben we toch maar gedaan.

Omdat we pas in de middag moesten voetballen begonnen de meiden goed en scherp aan de wedstrijd (onze ervaring is dat bij ochtend wedstrijden thuis de scherpte pas later komt). Wat mij betreft hadden de meiden de hele 1e helft het beste van het spel en het overwicht. TOV werd zelden gevaarlijk en wij creëerden best aardige kansjes. De beste kans werd door Yuna omgezet in 1-0. Een leep passje van Ferdaouss werd door haar beheerst, langs de keeper, binnen getikt. De beste ‘kans’ voor TOV was een comedy capers achtige situatie waarbij Lieke de bal pas in 3e instantie klem had. Overigens keepte Lieke voor de rest weer een uitstekende wedstrijd.

in de rust hadden we niet veel toe te voegen aan het spel. Het ging prima! De enige aanwijzing die we hadden was om het definitief af te maken. Dat geeft ‘rust’ langs de kant en voorkomt zo’n zelfde situatie als vorige week. Aurora, vandaag aanvoerder, gaf nog aan dat het middenveld zich minder moest laten zaken.

De 2e helft was gelijkwaardiger. Sporting was minder dominant en doordat het centrale middenveld vermoeider werd kreeg TOV meer kansen (vooral van afstand of door doorschietende ballen). Lieke redde een paar keer door goed uit komen. De allerbeste kans werd door TOV van afstand met een mooie boog op de paal geschoten. ik heb de indruk dat Lieke dit ook afdwong door goed uit te komen en zich breed te maken. Aan de andere kant tikte Anna met haar wreef een pass van Yussra wel binnen. 2-0

Behoudens die knal op de paal zijn wij de hele wedstrijd niet echt in gevaar geweest. En gelukkig hadden we voldoende marge want wederom in de allerlaatste minuut scoorde TOV de 2-1. Daar ging een dubbel misverstand aan vooraf. We wisselden en één van de meiden gaf aan ook gewisseld te willen worden. Terwijl we daar nog mee bezig waren ging de wedstrijd verder (geen heldere communicatie richting scheidsrechter vanaf de bank). Het meisje dat gewisseld wilde worden zag haar tegenstander vallen, hield in, de scheids floot niet, het meisje stond op en ging er met de bal vandoor. Deze, door ons zelf veroorzaakte, verwarring leverde een tegendoelpunt op. Jammer en eigenlijk onnodig, maar gezien de voorsprong viel de schade dit keer mee.

Al met al hebben alle meiden een uitstekende wedstrijd gespeeld en, wat mij betreft, volledig verdiend gewonnen. De beloning is dat wij in elk geval tot woensdagavond kunnen genieten van een 1e plaats. Na woensdag kan dit weer anders zijn als de wedstrijd tegen Jonathan (in verliespunten gelijk) is afgelopen. En ondanks het feit dat we eerder nog niet hebben weten te winnen van Jonathan hebben we natuurlijk vertrouwen in een goed resultaat.