MO15-1: helaas gelijkspel in de laatste seconden

Assist: Yuna Kiela

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 08

18 maart 2017 10:45

Sander Linssen

Onze 4e wedstrijd van de voorjaarcompetitie en de doelstelling was om ongeslagen te blijven. Na 2 wedstrijden tegen VRC was dit de 2e wedstrijd tegen Candia’66 MO15-1.

De vorige wedstrijd hadden we veel moeite al werd er uiteindelijk gewonnen. Maar niet nadat we wat aanpassingen aan de opstelling hadden gedaan. Deze wedstrijd zijn we dan ook gestart zoals we de vorige keer geëindigd zijn. Aurora was de laatste vrouw voor de rugdekking en de bedoeling was om druk naar voren te geven.

De 1e helft was erg rommelig en moeizaam. Ik had het idee dat het eerste kwartier elk balcontact leidde tot een ingooi voor één van de 2 teams. Al kwam er langzaam wel meer lijn in het spel. Candia’66 was vooral gevaarlijk via hun rechterkant, al werden er niet echt kansen gecreëerd. Maar ook wij grossierden in het niet hebben van kansen. Waarschijnlijk het resultaat van een middenveld wedstrijd. Als ik eerlijk ben was Candia’66 in die 1e helft (licht) de bovenliggende ploeg.

In de 2e helft kregen beide teams de nodige kansen. Aan onze kant was het of de verdediging die ingreep of Lieke die haar doel prima schoon hield. Ik denk dat wij al met al iets meer kansen kregen en één van die kansen leidde tot 1-0. Een bal werd verlengd door Yuna en Anna schoot hem vanaf de zijkant feilloos binnen. Diezelfde Anna had de 2-0 op haar slof toen ze doorbrak en 1 op 1 voor de keeper kwam te staan. We telden hem al, maar ze schoot hem over. Was dat maar niet gebeurd. Ook een aantal andere meiden kregen nog hun voet tegen de bal maar die ballen waren of direct op de keeper of naast.

Candia’66 kreeg dus ook wat kansen de beste waarschijnlijk een schot van afstand die door Lieke werd gepakt. Net toen we dachten dat we weer een moeizame overwinning zouden boeken werd de bal diep gespeeld op hun spits. Zowel Aurora als Margot liepen er naar toe. Maar helaas ging er iets niet helemaal goed waardoor de bal pardoes voor de voeten van hun rechtsbuiten viel, die aarzelde niet en pegelde de bal van buiten de 16 in de goal. Eerlijk is eerlijk, een mooie goal, die ze waarschijnlijk nooit meer maakt. Nog voor de aftrap blies de scheidrechter af.

Al met al verliezen we dus 2 punten in de allerlaatste seconden. De manier waarop en het moment maakt dat we er behoorlijk van baalden. Maar helemaal onterecht was 1-1, wat mij betreft, niet. Onze goal kwam redelijk plotseling en pas daarna hadden we wat meer overwicht en voor die tijd hadden we eigenlijk al achter kunnen staan. Maar dat maakt het niet minder zuur.

Gelukkig is de missie, ongeslagen blijven, wel gehaald…………..Het dat is op zich best knap omdat alle teams in onze poule redelijk gelijkwaardig lijken te zijn.