De JO15-3 heeft een zware week achter de rug.

1 - 0

Sporting 70 JO15-3

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 07

11 maart 2017 11:15

Sporting’70 JO15-3 heeft een zware week achter de rug. Je mag best een keer de titel herhalen.

Na een vakantie met 2 totaal voetballoze zaterdagen en het gegeven dat er woensdag 7 man niet op de training waren, had ik er een hard hoofd in. De “straf” voor niet trainen is zaterdag een helft aan de kant, ook als de rede was dat je geblesseerd bent. Met 14 man konden we dus mooi 3 man straffen voor rust en 3 man na rust, prima!
Dus, eerst zaterdag in de competitie tegen de nummer 1 in onze poule:  VRC JO15-2 uit Veenendaal.

Lange tijd hielden we goed stand. Niet dat we grossierden in mooie kansen maar VRC kwam er ook niet doorheen. En anders staat er altijd nog SuperSipke! Helaas halverwege de 2e helft valt dan toch die ene goal. Jammer, want het was ook duidelijk dat we zelf moeite hadden met het creëren van kansen. 0-1 verlies tegen de nr.1, maar we gingen toch met opgeheven hoofd van het veld.

Dan dinsdagavond, een bekerwedstrijd in de kwart(?)finale. Tegenstander:  SV Vechtzoom JO15-1, ze spelen in de 2e klasse en staan bovenaan in hun competitie-poule, dat wordt ook niet makkelijk. Vooraf wat gedonder met pasjes die ze vergeten waren en je wilt dat toch controleren als je ziet dat die mannen met hun eigen auto voor komen rijden (grapje, ze waren pas 16).

En wat dacht je wat, de wedstrijd begint en we staan gelijk 1-0 voor na een schitterende solo van Thom met een assist op Sem die de goede kant op draaide en koel inschoot. Dan de 4e minuut was het Thom zelf die inschoot 2-0!  En de 8e minuut dan, een penalty tegen, maar wat een schitterende duik van Sipke! Die penalty was toch echt goed genomen maar voor Sipke echt niet goed genoeg. Tot nu toe een heerlijk potje voetbal, je zal als supporter maar 8 minuut te laat binnen komen lopen. De tegenstander -overrompeld door onze bliksemstart- ging voetballen zoals je verwacht van een team dat niet gewend is achter te staan. Ze hadden ineens haast, voetballend niet fantastisch, het betere voetbal laten wij altijd zien, maar vooral fysiek gingen ze nu toch meer de boel onder druk zetten. Onze ijzersterke verdediging heeft echt uitstekend werk geleverd inclusief “man of the match” Sipke maar helaas konden wij onze voorsprong niet vasthouden en heeft de Vechtzoom toch nog 4 x kunnen scoren. We kunnen niet anders stellen dan dat ze een maatje te groot waren, letterlijk.

We zijn uit de beker maar aanstaande zaterdag gaat het weer gebeuren, een voortzetting van ons wedstrijdritme waarbij steeds 3 punten worden gepakt!