1 - 2

Sporting 70 JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse 20

4 maart 2017 10:30

Na op 21 januari de thuiswedstrijd gelijk gespeeld te hebben stond vandaag al de return tegen Desto op het programma. Op 25 februari had Sporting de laatste wedstrijd geflatteerd tegen Kampong uit met 4-1 verloren. Dus bestond er nu de mogelijkheid voor revanche.
Met Joost, Jenz en Flip als invallers en een paar omzettingen in de opstelling was het eerste kwartier voor Sporting. Er werd vlot gecombineerd en de veldbezetting was goed. Desto werd op eigen helft teruggedrongen. Kleine kansjes kwamen er. Een goed geschoten vrije trap van Stijn kreeg de keeper van Desto niet onder controle. De terugspringende bal werd attent door Jan in het doel geschoten: 0-1.  Na een kwartier nam Desto het initiatief over en verplaatste het spel zich vooral naar het middenveld. Veel duels, slordig overspelen van beide kanten en andere misverstanden waren volop te zien. Voor de toeschouwers hield het niet over. De spelhervattingen gaan nog steeds niet zo vlotjes.  Desto drukte Sporting verder terug en slaagde er in de gelijkmaker te maken: 1-1. Rust.
Na der rust gooide vooral Aimane tegen zijn oude club er weer een schepje bovenop. Hij had pech dat een paar korte rushes niet met een goed schot afgerond konden worden. Joost had veel balbezit maar ook bij hem wisten de Desto-spelers het hem in de afronding erg moeilijk te maken. Aan onze kant wonnen Thomas en Pieter veel duels van de Desto-aanvallers. Uit een hoekschop van Flip was het Thijs die de 1-2 binnenschoot. Leuk voor hem omdat hij al een paar weken goede vorm laat zien en dat die vorm  beloond werd met een doelpunt. Desto zette nog even aan maar met wat kunst- en vliegwerk wist de ploeg de 1-2 over de finish te trekken. De eerste overwinning. 5 Punten uit 5 wedstrijden. Zaterdag komt de koploper uit Driebergen  naar Voordorp. Tijd voor revanche voor de 7-0 nederlaag tegen hen. Succes.