MO15-1: bescheiden overwinning tegen VRC

Yuna Kiela (intikker)
Assist: Anna Eizenga

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 08

11 maart 2017 13:00

Al weer een week geleden voetbalden de meiden tegen VRC MO15-1. Dat betekent voor  nu een kort verslagje omdat e.e.a. al weer is weggezakt.

Het was de 1e wedstrijd na 2 weken en de vorige wedstrijd was ook tegen VRC.

In die wedstrijd hadden ze moeite met onze 1-3-4-3 opstelling dus we besloten om meteen maar zo te starten. Het effect was een druk middenveld en niet echt oogstrelend voetbal.

De 1e helft waren er vrijwel geen kansen voor beide teams en zou je het een redelijk gelijkwaardige wedstrijd kunnen noemen. In de 2e helft ging hun spits, gek genoeg, net als in de 1e wedstijd bij onze middenvelders lopen. Hierdoor konden wij van achteruit meer druk zetten en kregen iets meer kansen. Eén van die kansen werd na een voorzet vanuit het midden van Anna door Yuna tot doelpunt gepromoveerd. Een bekeken en rustig ingeschoten balletje. Zeg maar een spitsengoal.

Daarna hielden wij nog een poosje het initiatief maar langzaam werden we weer teruggedreven. De laatste minuten werden nog spannend, zonder dat één der partijen nog echt gevaarlijk werd. De meiden bleven op vechtlust en wilskracht overeind.

Uiteindelijk dus een moeizame, bescheiden, overwinning. Lichtpuntje is wel dat we zo’n wedstrijd eerder dit seizoen gewoon hadden verloren.  Aandachtspunt is het slimmer lopen op de vleugels waardoor je het fysieke duel (schouder aan schouder hangen) uit de weg gaat.