1 - 2

Sporting 70 JO8-1

Onder 8 zaterdag, JO8-1, Hoofdklasse 18

4 maart 2017 8:30

In een week waarin het voetbalnieuws gedomineerd wordt door de discussie over supermoderne snufjes als doellijntechnologie en videoref, spelen de boys van Sporting70 JO8-1 gewoon ouderwets goed tegen DVSU in Lunetten.

Het is koud, het is druilerig, het is behoorlijk vroeg, maar de jongens hebben er zoals altijd veel zin in. En dat is maar goed ook, want tegenstander DVSU heeft het tot nog toe heel goed gedaan in de hoofdklassecompetitie. Wij moeten het helaas stellen zonder onze altijd betrouwbare sterren Tale en Raoul, maar.... We hebben Fedde! En die mag vaker meedoen.

Goed geknepen

Al in een van de eerste minuten weet Klaas op aangeven van Lars de druk op de doelman van DVSU goed op te voeren met een prachtig schot op het doel. De verdediging van DVSU is wakker geschud en maakt het onze aanvallers meteen een stuk lastiger. Er volgen mooie acties en snelle omschakelingen, waarbij volgens de omstanders ook ‘goed geknepen’ wordt. In een sterk opgebouwde aanval met lekker brutaal spel van Jaap, volgt nóg een bijna-goal: deze keer ruikt Matin de ruimte maar hij mist het doel op een metertje.

Rebound

Lars en Klaas proberen steeds opnieuw langs de DVSU-verdediging te komen, maar de tegenstander houdt de boel goed gesloten. Flore toont zich halverwege de eerste helft wederom een echte box-to-box speler, maar ook hij kan zijn aanval op de goal helaas niet afmaken met een welverdiende openingstreffer voor Sporting. Die volgt gelukkig enkele minuten later, als een uithaal van invaller Fedde aanvankelijk wordt gestopt, maar in de rebound alsnog in het net belandt. De opluchting is groot: 0 - 1!

Hoofdrol

Op slag van rust is daar nog een klein kansje voor Abel S, voorgezet door Matin. Een goal wordt het niet, maar de jongens kloppen elkaar voor de mooie actie toch even hartelijk op de schouders, en dat zien we graag. Ondertussen krijgt Freek het aan de andere kant van het veld niet cadeau. Nog maar net van de lange latten afgestapt eist Freek een hoofdrol op in de wedstrijd, met een aantal sublieme reddingen en goed geplaatste uittrappen. Ook Lars zit goed in de wedstrijd, is steeds waar hij moet zijn en laat fraaie bewegingen zien.

Chocoladebeen

Vlak na de rust heeft doelman Freek even een gevalletje pech als hij een bal wat ongelukkig tegen de binnenkant voet krijgt waarna die in zijn eigen doel belandt (de bal, niet de voet). Gelukkig weerhoudt die actie onze altijd optimistische laatste man er niet van direct weer klaar te staan voor een geweldige redding. De teams zijn aan elkaar gewaagd, al blijft Sporting70 soms net wat te lang achterin hangen om echt bedreigend te zijn. Gelukkig is daar op het juiste moment onze (mag ik al onze zeggen? Ja dat mag ik) Fedde, die er heel verrassend met zijn chocoladebeen voor zorgt dat we weer op voorsprong komen: 1 - 2!

YES!

Zeker nog vermeldenswaardig in de tweede helft zijn de dreigende corners van Abel M. Via de linkerflank treedt hij stevig op in een 2 tegen 1 situatie, waarbij hij met zijn perfecte timing de snelle tegenaanval tijdig in de kiem weet te smoren. Halverwege de tweede helft raalt Freek door de matige verdediging van zijn teammaatjes verzeild in een 1-op -1 duel, maar weet zijn doel zo effectief te verkleinen dat de DVSU-aanvaller kansloos is. Het victorie-gebaar van keeper Bonnema (yes! arm hoog in de lucht) is dan ook geheel terecht. Fedde krijgt vlak daarop een kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar besluit heel nobel de bal aan collega-spits Lars door te spelen, die helaas net niet lekker voor de goal staat.

In de laatste fase van de wedstrijd kruipt Sporting door het oog van de naald als DVSU tot twee keer toe vanuit een bijna niet te missen positie naast schiet. Sporting krijgt ook nog een paar mooie kansen, maar door toch wat voorzichtig spel en net iets te lang wachten in de voorhoede blijft de eindstand 1 - 2. Al met al een mooie overwinning, en dat helemaal zonder technische snufjes.