Sporting 70 JO15-3

Onder 15, JO15-3, Groep 3 38

18 februari 2017 12:05

SPORTING'70 JO15-3
Na de mislukte tocht naar Veenendaal vandaag een bekerpotje op het programma. De tegenstander PVC speelt in de competitie een klasse lager en daar lag het gevaar van onderschatting weer op de loer. Ed had het team hier van tevoren voor gewaarschuwd. Gewoon lekker voetballen met veel inzet en dan kun je met 5-1 winnen. Het verliep wat anders.   1e helft   Het spel golfde heen en weer en Sporting kreeg wel de beste kansen. De afronding was echter niet secuur genoeg. Er werd rommelig gespeeld en zeker met onvoldoende gogme. PVC had een aantal aardige voetballertjes maar zij creëerden niet al teveel kansen en anders hebben wij Sipke nog. Zoals ik al zei de JO-15-3 kon de bal niet in het netje schieten maar PVC wel 1 keer. Er kwam een voorzet van rechts en onze keep schatte de bal niet helemaal goed in en verdween pardoes in het netje. Een onnodige achterstand.  Rust Onze coach Ed zien wij eigenlijk nooit boos. Dit keer was hij het wel een beetje en het team kreeg dan ook een donderspeech in de rust.     2e helft   Het spel werd er niet beter op maar er werd wel met wat meer inzet gevoetbald. Kansen voldoende maar de bal wilde er gewoon niet in. Tot overmaat van ramp moest Koen van Dijk uitvallen met een liesblessure. PVC deelde nog wel wat speldeprikjes uit maar kon deze kansjes niet verzilveren. Na een wat rommelige aanval kon Robin de bal bij Sam krijgen en die wat draaide en uiteindelijk de bal in het netje schoot. In de laatste seconde kreeg Robin nog een dot van een kans maar schoot die helaas over.  Volgens coach Rob zouden er nu penalties volgen maar dacht de scheids anders over. Een verlenging van 2 keer 10 minuten Die beslissing was zeker in het voordeel van Sporting.   Verlenging Opnieuw beginnen dus. In de 1ehelft van de verlenging kon Sporting eindelijk het verschil maken. Na een goed opgezette counter kwam via Gideon de bal bij Thom en die kon uiteindelijk 2-1 in het netje schieten. PVC bleef nog welvoetballen en het was zeker nog niet gedaan. Echter kort na de 2-1 werd Thom weer in de diepte gestuurd. Hij hield goed het overzicht, gaf een tikkie terug op Gideon en die kon zo rustig de 3-1 inschuiven.  In de laatste 10minuten nog verschillende kansen over en weer maar het bleef 3-1 en de JO-15-3 bekert verder.