MO15-1 KAMPIOEN na winst in kampioenswedstrijd!

Assist: Nina Mijnen
Anna Eizenga (intikker)

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 08

13 mei 2017 9:30

Eindelijk was het zover. Hij stond al weken in de agenda’s: de kampioenswedstrijd van de MO15-1. Tegenstander was Jonathan MO15-1. Waar de MO15-1 moest winnen had Jonathan dus de luxe van een eventueel gelijkspel om kampioen te worden. Van te voren hadden we contact gehad met de Jonathan staf om de wedstrijd een beetje speciaal te maken. In de praktijk waren dit bloemen voor de winnaar, vaantjes voor iedereen, een gezamenlijke foto vooraf en een ‘leuke’ opkomst. Dat laatste ging niet helemaal goed. De stadionspeaker had het over MO13-1 en niet alle namen werden goed uitgesproken. Maar het had natuurlijk wel iets speciaals en dat was de bedoeling.

In de wedstrijdbespreking hebben we het niet over tactieken gehad, maar over jezelf belonen. De meiden hebben een uitstekende 2e seizoenshelft gedraaid en ze hadden de mogelijkheid zichzelf hiervoor te belonen. Tweede was wat mij betreft al goed (gezien de progressie) maar als je kampioen wordt weet je dat over tig jaar nog steeds. Ga daarvoor! Daarnaast hadden we een uitstekende theorie. Jonathan zal 3 van de 4 keer van ons winnen maar laat vandaag nu net de 4e wedstrijd in een jaar zijn……In juni vorig jaar een oefenwedstrijd (2-1 verloren) en al 2 keer voor de competitie (3-0 in het najaar, in een slechte wedstrijd van onze kant, en recent 1-2 verloren). Kortom het was nu onze beurt!

Ondanks alle plichtplegingen begon de wedstrijd redelijk op tijd. Het was duidelijk dat beide teams strak stonden van de spanning. In mijn ogen was de nervositeit bij de tegenstander net iets groter. Het 1e kwartier hebben die weinig ballen lekker geraakt. Wij deden dat net iets beter. Maar bovenal hebben de meiden vanaf de start als team gespeeld en alles gegeven wat ze in zich hadden. Individueel was dat ook een paar keer goed te zien. Rugdekking in de verdediging. Met Margot die in de 1e helft de bal vlak voor de lijn wist weg te werken en dezelfde Margot die in de laatste minuten een ultieme sprint trok om de doorgebroken spits te bal te ontfutselen. Daarmee waren de kansen van Jonathan wel geteld. Ook wij hadden niet veel kansen. De allereerste werd door Sarah tot doelpunt gepromoveerd. Nina gaf goed voor en lanceerde Sarah die 1 op 1 met de keeper feilloos binnen schoot. De 1-1 viel uit een in mijn ogen volstrekt niet terechte vrije trap. In een duel met Aurora viel een meisje om. Geen overtreding maar wel een vrije trap en die vloog er natuurlijk in. Jammer, maar het speelde de meiden ook in de kaart. Die hadden zoiets van het gaat mij echt niet gebeuren.

In  de 2e helft nam de spanning verder toe, wat niet goed was voor het voetbal. Anna werd in de 2e helft een paar keer gelanceerd. De derde of vierde keer kwam ze alleen voor de keeper en schoot niet in de verre hoek, maar op de keeper. Die had hem niet lekker, een verdediger greep niet in en Anna zette door en wist de bal alsnog in de goal te krijgen. 1-2 voor Sporting. Wij grepen meteen in en haalde er een spits af voor een extra middenvelder. Daardoor kwam hun voorstopper meer vrij wat optisch gevaarlijk leek te zijn, maar in de praktijk viel het mee. De laatste 10 minuten waren ongelofelijk spannend maar aan voetbal kwamen beide teams niet meer toe. Alles werd naar voren geschoten en daar even vrolijk weer weggewerkt. Geen enkele organisatie meer. Maar dat is natuurlijk niet gek in zo’n wedstrijd. En toen floot de scheidsrechter af. Ik vond het eigenlijk gewoon een terechte overwinning voor de MO15-1 meiden! Maar of dat zo is,  maakt niet uit. DE MO15-1 IS KAMPIOEN in de 1e klasse 08 (West 1). De ontlading (ook bij Coco, mat, mijzelf en aanwezige ouders, familie en vrienden) was enorm. De AV champagne, toch maar gekocht, werd lekker verspild. De meiden kregen, namens het bestuur, van Caecilia een medaille en de bloemen waren prachtig. Maar bovenal is het de meiden/het team, gewoon hartstikke gegund! Ze zijn zo gegroeid (zie een eerder verslag) maar ze hebben er ook 10 wedstrijden hard voor geknokt! En zichzelf beloond!

Rest mij nog alle meiden die, de afgelopen 10 wedstrijden, één keer of vaker met ons hebben mee gedaan (vanwege de vele blessures) te bedanken! Ook jullie hebben bijgedragen aan het kampioenschap van de MO15-1.