4 - 0

SVL MO19-2

14 januari 2017 14:30

Toufik Bouhaddach

De meiden van de MO19-1 hebben het oude jaar afgesloten met een verdiende 2e plek in de competitie.Ook de beker was succesvol: alle wedstrijden gewonnen en dus door naar de volgende ronde.

Het nieuwe jaar hebben we gestart met een oefenwedstrijd tegen SVL.

De zaterdag stond in het teken van het winterweer: wind, regen, sneeuw en zon.
Gelukkig was veld B prima te bespelen en waren de sneeuwbuien ingeruild voor een strakblauwe lucht.

We waren niet compleet: Trainster Michelle was op vrouwenkamp, Yasmine had een onwillige enkel, Susa kampte met een hamstringblessure, Veerle was ziek en Sita was aan de andere kant van het land.

Van de MO17-1 wilden Rosa en Robin helpen, dus we konden met 12 meiden beginnen.

De meidenafdeling van SVL heeft net als Sporting ’70 een voorkeur voor het spelen van verzorgd voetbal.Ze kwamen met een team dat, ondanks onze 5 B’tjes, nóg jonger was..een leuk technisch team met veel toekomst.

Na 5 extreem slordige minuten kwamen we in ons spel en kwamen de patronen naar voren, SVL werd op bijna alle plekken vastgezet en de verdediging hield het potdicht.

Het creëren van de kansen ging prima, maar de doelpunten vielen gek genoeg niet uit de vele opgelegde kansen.Door mooie individuele acties van Anne (2 doelpunten) en Rosa (1 doelpunt) werd het krachtsverschil duidelijk gemaakt.

De 2e helft was op alle posities volledig onder controle en de kansen kwamen achter elkaar: hoe er maar één doelpunt viel (Rosa) is een raadsel!
Het verschil tussen de teams werd groter en groter; dus de 2e helft heeft de scheidsrechter ingekort: het was mooi geweest.Voor de meiden en leiding van SVL een compliment: ze bleven zoeken naar voetballende oplossingen.

En dan nu op naar de eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie, we beginnen gelijk tegen de terechte winnaar van de Najaarscompetitie: Reigerboys.
Een hele pittige tegenstander met veel kracht en voetballend vermogen, maar we gaan ervoor!

Meiden: ondanks een rommelig begin van het seizoen, zijn jullie steeds meer als team gaan voetballen en is er iets moois aan het ontstaan: een hele grote bak vol complimenten van Michelle en mij!