MO15-1 wint van MO15-2 in onderlinge krachtproef

10 december 2016 13:00

Sander Linssen

Tot en met vandaag hebben wij iedere zaterdag nog gevoetbald. In mijn herinnering is dat redelijk bijzonder over de laatste jaren.

Vandaag was er weer een intra Sporting krachtmeting. Dit keer tussen de MO15-1 en MO15-2 meiden. Wat zou het krachtsverschil zijn? Beide teams spelen 1e klasse en beide teams hebben tot nu toe 2x een zelfde tegenstander gehad. Beiden wonnen van Desto MO15-1 en beiden verloren van Jonathan MO-1. Waar de MO15-1 als 6e van 9 eindigde deed de MO15-2 dit als 8e van 11. Kortom op papier lijken beide teams gelijkwaardig. De kanttekening daar is dat de competitie van de MO15-2, denk ik, op basis van wat ik vorig seizoen gezien heb, sterkere tegenstanders kende. Een andere kanttekening is dat de MO15-1 meer 1e jaars in het team heeft.

Qua team was er voor de MO15-1 een andere mijlpaal. Voor het eerst in 4-5 maanden waren alle 16 meiden aanwezig en konden spelen! Zoals het een echte oefenwedstrijd betaamd hebben we bovendien weer ons 1-3-5-3 systeem geoefend.

De wedstrijd zelf begon flitsend voor de MO15-1. Binnen een paar minuten tikte Yuna de 1-0 binnen, toch? Nee dus. Terwijl, denk ik, iedereen het doelpunt al telde dacht één verdediger daar anders over. Uit het niets was daar ineens Maud die hem toch nog van de doellijn haalde.

Zoals altijd geheel objectief  ;-) moet ik constateren dat de MO15-1 gedurende de hele eerste helft een flink aantal kansen heeft gehad. Het fanatiek en gegroepeerd verdediging, de keeper en onzorgvuldigheid in de afronding maakte dat het slechts 1-0 werd en bleef in de 1e helft (goal Nina). Aan de andere kant gebeurde niet zoveel. Dat de MO15-2 er aanvallend niet echt aan te pas kwam was mede doordat Kim en Cato er goed in slaagden om Marijn en Sterre niet gevaarlijk te laten worden. Cato lukte het bovendien zelf wel af en toe een goede pass te versturen. Daarnaast stond de verdediging van de MO15-1 gewoon goed.

In de 2e helft bleef het wedstrijd beeld redelijk overeind. De MO15-1 kreeg weer een groot aantal kansen en wist daaruit 3x te scoren (Yuna, Margot en Aurora in de allerlaatste seconde). De MO15-2 was dreigender dan in de 1e helft en schoot 4-5 keer op de goal. Maar die schoten gingen allemaal naast.

Al met al een leuke, best wel spannende wedstrijd. Op basis van deze wedstrijd viel de hierboven geconstateerde papieren gelijkwaardigheid mee (of tegen afhankelijk van het perspectief). De MO15-1 creëerde meer kansen en de overwinning was dan ook verdiend. De uitslag van 4-0 is logisch voor een MO15-1 tegen de eigen MO15-2. Toch kwam hij redelijk moeizaam tot stand. Bij de MO15-1 deed iedereen zijn best en we voetbalden best behoorlijk maar het had wat plichtsmatigs. De absolute overtuiging leek te ontbreken. De MO15-2 had wel die overtuiging en daar hadden wij best wel moeite mee.