Assist: Sam Duister

Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

1 april 2017 11:30

Hans van den Wijngaard

Na de uitwinst tegen Odijk wederom een wedstrijd tegen een ploeg waar we eerder gelijk tegen speelden. Op het -voor sommigen- immens vroege tijdstip van 11.30 uur traden we aantegen Delta Sports,JO19-5, dat ik verliespunten zelfs nog boven ons stond. Winst zou betekenen dat we de zesde plaats steviger in handen zouden krijgen. We moeten toch nog ergens voor spelen voor de rest van dit seizoen.

We begonnen zeer redelijk en vooral het middenveld stond prima. Sam en Levi hielden het goed breed, kwamen vaak goed door over de flanken en het centrale duo Abe/Jeroen was voortdurend in beweging en aanspeelbaar. Echte kansen kregen we niet en we maakten het onszelf te lastig door te vaak terug te spelen op Mathijs. Rust in de opbouw is prima, maar je kunt het ook overdrijven, want je moet weer 20 meter terugwinnen.

Toch gaven we zelf ook weinig weg en ongeveer halverwege de eerste helft werd Mees voor de zoveelste keer dit seizoen weggetrokken. De goedleidende scheidsrechter (Hans) wees voor het eerst -terecht- naar de stip. Thijs moest aangeven wie 'm zou nemen en Jeronymos dufde het wel aan. En met succes: koel werd de bal binnengeschoven.

Dat gaf wat  lucht aan het team en het was zaak de tweede goal voor de rust te maken. En dat gebeurde. Tayfun, die een prima wedstrijd speelde, passte precies op tijd naar Mees die rustig de 2-0 binnentikte. Eindelijk weer een goal voor Mees, die dit hele kalenderjaar nog niet had gescoord. Dat was prettig zo vlak voor de pauze.

In  de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Delta Sports en er werden vier tot vijf 100% kansen om zeep geholpen. Daar kunnen we zuur over doen, maar feit is dat het lang geleden was dat we zoveel kansen kregen. Gelukkig doorbrak Jeronymos een kwartier voor tijd de impasse door een voorzet te geven, die zo scherp was dat ie over de verraste keeper vloog: 3-0.

En zo was de wedstrijd binnen, zouden we de nul weer eens houden en wie weet nog een paar goals maken. Niets was minder waar. Eerst stond het achterin niet goed en kon Delta Sports met een strak schot de 3-1 aantekenen. En als dan nog geen minuut later een vrije trap niet goed wordt verdedigd en er 3-2 staat is het ineens een andere wedstrijd. Het zou tch niet?

Nee, zo ver kwam het niet. Een uitstekende voorzet van Sam [die in de tweede helft lange tijd voortdurend ballen uit de sloot moest halen, waarvoor dank] kwam terecht bij Jeronymos en die had gelukkig een goede dag vandaag: 4-2. Dat was de beslissing en de overwinning was meer dan terecht.

Enfin: al met konden we tevreden terugkijken en woensdag kunnen we tegen Jonathan kijken wat we tegen een top 3-ploeg waard zijn. En positief ook dat Arian en Joran kwamen kijken. Jammer dat jullie dit seizoen door blessures moesten afhaken; het was goed jullie weer te zien.