Eindelijk weer een overwinning voor JO19-3

55'
57'

Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

25 maart 2017 12:25

Na drie wedstrijden vol lof van de tegenstander over ons spel, maar geen punten!, werd tegen Odijk verdiend gewonnen. Wel na een zware strijd op een hobbelig veld en een listige wind.

Thuis was het 2-2 geworden na een 2-0 voorsprong. We waren toen lang de betere ploeg maar konden het niet over de streep trekken. Vandaag een nieuwe kans. Odijk had een aardige serie neergezet dus zo maar de punten naar huis nemen was niet vanzelfsprekend.

We begonnen moeizaam. Al snel bleek combineren lastig door de combinatie veld/wind en er werd veel balverlies geleden. De tegenstander deed dat effectiever door de lang bal te spelen. Eén zo'n bal schoof  al hobbelend onder de voet van Max heen en de spits kon doorlopen en 1-0 aantekenen. Een herkenbaar begin helaas.

Gelukkig was het vrijwel direct 1-1. Mees onderschepte een pass en legde af op Jeronymos die gedurfd de bal hoog inschoot. Dat was een opsteker en de opmaat naar meer. Dat kwam er niet van, onder meer door zeer lomp spel van de tegenstander. Mees en Marijn werden omver gekegeld en elk duel werd met de handen ingegaan. Of het bewust was vraag ik me zelfs wel af, want het was verder erg gemoedelijk. Desondanks had de scheidsrechter voortvarender kunnen optreden. Hoewel het geen goede zaak is dat een coach zich bemoeit met de leiding was enig commentaar wel gepast om de gezondheid van onze spelers te waarborgen.

Terwijl wij de voorsprong zochten, kregen we het deskel op de neus. Een snelle aanval werd prachtig bekroond met een schot in de korte hoek waar Mathijs geen kans had. Weer een achterstand en weer opnieuw beginnen dus. In de rust daarom gezegd dat het een tandje hoger moest en dat de winst nog steeds haalbaar was.

We begonnen erg sterk. Tayfun kreeg een mooie kans, er was dreiging naar voren en de druk bleef. Uit twee corners werd binnen drie minuten de stand omgebogen. Eerst maakte Jeronymos een frommelgoal, maar wat zou het. Daarna kopte Abe een corner van Jeroen keurig in: 2-3. Eindelijk weer eens een voorsprong.

Het spel was na de rust ook een stuk minder wild en de scheidsrechter floot een prima tweede helft waarin hij consequenter floot. Desondanks kreeg de coach nog een vermaning maar dat werd later nog uitgepraat. We vergaten alleen de 2-4 te maken en daat leek ons in de hektische slotfase op te breken. Met veel kunst en vliegwerk werd de voorsprong vastgehouden en was de verdiende overwinning een feit.