... (schot)
90'

Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

18 februari 2017 13:45

De cijfers waren veelzeggend: VVIJ JO19-4 (een team van louter eerstejaars) had '36 uit 12'.  Daar zat een 1-3 overwinning tegen ons aan het begin van het seizoen tussen. Volgens de coach zat het een aantal keren mee, maar geluk dwing je af. Onder een heerlijk lentezonnetje werd de terugwedstrijd afgewerkt in IJsselstein en op de 4-2 nederlaag was niet veel af te dwingen. Al waren we dicht bij een stuntje door als eerste de koploper punten afhandig te maken.

Want dat was ons doel voor vandaag: het de tegenstander niet kado geven. En daarin zijn onze mannen zeker geslaagd. Er werd gestreden, bij vlagen goed gevoetbald en met iets meer geluk was een gelijkspel mogelijk geweest. Al zag het er de eerste tien minuten niet naar uit. In de eerste minuut al een knal tegen de lat, daarna vier, vijf vrije schietkansen. Ons middenveld werd volledig overlopen en de aanvallers slalomden vrij richting ons doel. Gelukkig stond daar Mathijs, die lang volhield. Maar uit een corner werd het toch 1-0; een stand waar niets op af te dingen viel.

Daarna kantelde het spelbeeld. Er ging een schepje bovenop en we kwamen aan opbouwen toe. Een lange bal werd door Abe doorgekopt op Nick die er vandoor vloog en prachtig uithaalde: 1-1. VVIJ kwam sterk terug, maar nu beten we van ons af. Een enkeling bij ons zocht het randje op en ontkwam aan een kaart. Maar dit stijdlust straalde op het team  af. Helaas moest de sterk spelende Abderahim al snel met een geknakte enkel afhaken. Het leek 1-1 te worden in de rust, maar na balverlies in onze opbouw kon de tegenstander voorzetten en aarzelden doelman en verdedigers. De VVIJ-er niet helaas: 2-1.

In de rust was er weinig te zeggen; iedereen wist dat het er nog steeds inzat en dat 100% inzet nodig was. Het feit dat sommigen om een wissel vroegen tekende de teamgeest. En na sterk doorgaan van Levi werd het zelfs 2-2. En werd het een echte wedstrijd. VVIJ drong aan, maar werd goed opgevangen door middenveld en een sterke verdediging. Schoten werden op Mathijs afgevuurd, maar het waren makkelijke ballen of afzwaaiers. Toch wist VVIJ weer op voorsprong te komen door een combinatie in het zestienmetergebied: 3-2.

Daarna een sterke fase van onze jongens. Tayfun buffelde lekker en speelde een prima wedstrijd voorin. Helaas was zijn schot niet scherp genoeg. Even later stuurde Sam Nick weg en die werd in het zestienmetergebied van achteren getackeld. De speler raakte zeker de bal, maar wel nadat Nick éérst uit balans was gebracht. Eerder dit seizoen kregen we daarvoor een penalty tegen en schreven we daarover 'wat makkelijk gegegeven'. Nu was het andersom en hadden we er zeker één kunnen krijgen. Ook de assistent van VVIJ was ervan overtuigd dat het een overtreding was. Helaas besliste de scheidsrechter anders. Ben benieuwd of we dit seizoen nog een keer een penalty meekrijgen..

Daarna liep het tankje een beetje leeg aan beide kanten. Veel kansen waren er niet meer en toen we op het laast nog iets probeerden te forceren benutte VVIJ de ruimte goed en werd het 4-2. Een stand waar niets mis mee was gezien het spelbeeld. En tegelijk een bevestiging dat wij -als we er vol voor gaan-  het zelfs de topploegen moeilijk kunnen maken.

Na afloop volop lof over ons spel van de aanstaande kampioen [want dat moet wel gek lopen als zij dat niet halen], die 'm even echt had geknepen. En zo werd een mooie voetbalmiddag naar alle tevredenheid afgesloten.