88'
90'

Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

10 december 2016 11:30

Voor de derde keer deze jaargang was De Bilt JO19-4 onze tegenstander. De twee voorgaande wedstrijden werden met 2-1 en 9-2 gewonnen, waarvan de 2-1 nog een magere overwinning was gezien het spelbeeld. Maar ook voor de derde keer staat het 0-0 aan het begin en moet je de wedstrijd eerst maar eens zien te winnen. Dat lukte uiteindelijk met gemak: het werd weer 9-2 (dit keer was het een uitwedstrijd, dus 2-9).

Er waren veel afmeldingen aan onze kant. Gelukkig werd dit opgevangen door Vinz, Kosja en Splinter uit JO19-2. Na een wat rommelig begin opende Mees de score. Dat gaf opluchting, want de kansen waren er wel. Echt zorgvuldig werd er nog niet gespeeld. Nog geen halve minuut nadat Nick erin was gekomen voor Jeronymos werd de score op 0-2 gebracht door hem. Hoewel De Bilt nog een paar keer dreigend werd, hield Egon zijn doel schoon met een paar goede ingrepen. Ook wij scoorden verder niet in de eerste helft, dus was 0-2 de ruststand.

Snel de 0-3 en de 0-4 maken; dat was de opdracht voor de tweede helft. Beter had deze niet kunnen worden uitgevoerd. Al snel tikte Abe, na goed doorkoppen van Nick, de 0-3 binnen. Nog geen 5 minuten later was de score 0-6 (!), na doelpunten van Thijs, Mees en Jeronymos. Op dat moment was de wedstrijd wel gespeeld. Daarna volgde een periode waarin geen doelpunten vielen, beide ploegen zakten wel wat in. Toch viel een kwartier voor tijd de 0-7 via Kosja, die van dichtbij binnenschoof. Daarna viel de concentratie even weg, wat leidde tot de 1-7. Sam antwoordde als snel met een heerlijk afstandsschot: 1-8. Vervolgens was er een tweede foutje achterin en zo kwam de Bilt op 2-8. Nick had het slotakkoord: op aangeven van Mees zette hij de 2-9 op het scorebord.

Toeval of niet, dit was dus dezelfde eindstand als vorige keer. Het was eerste uitoverwinning in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Met een goed gevoel kunnen we dus de winterstop in. De absolute top lijkt ver weg, maar met ons scorend vermogen kunnen we ze het nog best lastig maken in het nieuwe jaar.