80'

Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

19 november 2016 13:00

Mohamed el Mansori

Op een ander tijdstip dan normaal speelde de JO19-3 zijn zesde! thuiswedstrijd (van de negen). Tegenstander was De Bilt JO19-4, een ploeg die we in de beker al tegen kwamen (waar we nog als JO19-2 speelden). Toen wonnen we nipt met 2-1 maar hadden we in de tweede helft een hoge score kunnen halen. Vandaag was het een herhaling van zetten, met als belangrijk verschil dat we nu wél de kansen wisten te verzilveren. De 9-2 was niet geflatteerd.

We begonnen goed, maar door een ongelukkige actie van keeper Abe (materiaalpech) werd het tegen de verhouding in 0-1. Drie minuten later was dat gerepareerd door Mees. Eerst via een solo en daarna na een goede voorbereidende actie van invaller Dani. Waar het logisch leek dat de score verder werd uitgebouwd, was het na een aarzeling in de verdediging weer gelijk (2-2). Het was het beeld van eerdere wedstrijden waar we ook sterker waren maar de tegenstander ons toch op een gelijke stand wist te houden. Gelukkig wist Dani vlak voor de rust de verdiende 3-2 te maken, wat een goede afsluiter was van een redelijke eerste helft.

In de rust een paar puntjes op de 'i' gezet. Veld breed houden, zorgvuldig in balbezit en proberen de tegenstander conditioneel te overtroeven. Zo gezegd, zo gedaan. De tweede helft was het daardoor eenrichtingsverkeer. Mees ging goed door en gunde de goal aan de goed meegelopen Tayfun (zo hadden we het getraind!). Het duurde daarna nog even voor de vijfde goal viel, maar toen Mees eenmaal de vijfde had aangetekend na een mooie pass van Jeroen waren we los.

Jeroen schoot eerst een vrije trap heerlijk in (6-2) en wist daarna een voorzet van Thijs goed af te ronden (7-2). De tegenstander liet het daarna een beetje lopen en we zochten goed de ruimtes op. Met wat meer nauwkeurigheid hadden we weer de dubbele cijfers kunnen halen, maar dat zijn details die later wel komen. De slag die het team heeft gemaakt is aanzienlijk en als we zo doorgaan kunnen we het de top drie in de competitie (na de winterstop) misschien nog lastig maken.

Het slotakkoord was voor Nick. Eerst gaf hij een assist op Jeronymos (8-2) en hij was er als de kippen bij om een terugspeelbal te onderscheppen en -op de schoenen van de coach- de 9-2 aan te tekenen. Eindelijk zijn eerste goal. Tevredenheid bij de spelers en de coach na afloop. Nog een paar wedstrijden tot de winterstop en als we deze lijn vasthouden worden dat mooie potjes.