Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

3 december 2016 17:00

Scheidsrechter

Jan van Leijenhorst

Vandaag een wedstrijd om de vierde plek in de poule. Stadsgenoot Kampong kwam op bezoek en op basis van onze eerdere resultaten leek het een gelijkwaardige wedstrijd te worden. Niets was minder waar. We verloren volledig terecht met 3-7.

De eerste minuten werden we overrompeld en dat leidde snel tot de 0-1. Bij de eerst aanval van ons was het raak. Jeronymos haalde strak uit en het was 1-1. De verwachting was dat iedereen wakker was en we opnieuw zouden kunnen beginnen. Helaas. Binnen een kwartier na die gelijkmaker stond het 1-4 en leek het een nare middag/avond te gaan worden. Alle duels werden verloren, de passing was slordig en te vaak werd de drukte opgezocht in plaats van de vrijstaande medespeler. Kampong speelde het spel dat wij ook graag spelen, maar vandaag waren ze de bovenliggende partij.

In de rust waren niet veel woorden nodig. Als we gewoon zouden doen wat we -zeker op de training- steeds beter doen (simpel spelen, bal rond gaan, ruimtes opzoeken) dan zou het nog een echte wedstrijd kunnen worden. Dat leek ook zo te uit te pakken, zeker toen Tayfun netjes op Abe teruglegde en hij de -niet al te grote- keeper passeerde. Een aansluitingstreffer was het nog niet, maar wel goed voor de moraal. Helaas: een dekkingsfout achterin betekende de 2-5 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Kampong scoorde daarna nog twee keer, waarvan één uit een wat makkelijk gegeven strafschop. Levi bekroonde een prima tweede helft met zijn eerste seizoensgoal na goed doorzetten. De 3-7 was een terechte uitslag. Na twee grote thuisoverwinningen en een paar onnodige gelijke spelen weten we nu weer waar we staan. Volgende week tegen De Bilt een nieuwe ronde