SPORTING JO 15 -3 PAKT OP LAATSTE SPEELDAG 2e PLEK

3 - 4

Sporting 70 JO15-3

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

3 december 2016 12:15

Zaterdag 3 december 2016 alweer de laatste competitieronde in de najaarscompetitie. Aan het begin van het seizoen had het team de doelstelling om bij de top 3 te eindigen. Ik kan u zeggen, dat is gelukt.  Maar nu toch nog even iets over de laatste wedstrijd om het echie in de derde klasse.

Vandaag VVZA JO 15 -2 op het programma. Een tegenstander die verkeert in de onderste regionen van de poule. Wat opvalt is dat ze de meeste wedstrijden maar nipt verloren hebben. Dus weer een waarschuwing vooraf voor onderschatting. Dat woord is echter niet aan de JO 15-3 besteed.

1e helft

De eerste helft zette Sporting de tegenstander flink onder druk en speelde ook duidelijk beter. Het had in de eerste helft al beslist moeten zijn. Er waren een aantal kansen voor Sporting maar er ging er uiteindelijk maar 1 in. Een dieptebal op Aymen en die wist er wel raad mee. De ruststand van 1-0. De coaches waren er niet gerust op en gaven aan dat Sporting zo snel mogelijk de 2-0 moest maken. Het spel was redelijk, alhoewel ook regelmatig slordig en dat moest beter kunnen vonden ook de manschappen en ook Robin.

2e helft

Deze was toch een stuk minder dan de 1e helft en hieronder snapt u waarom. Niets aan de hand tot Gijs de bal op Sipke te kort terugspeelde en de spits van VVZA wist daar wel raad mee.  Het was dus 1-1. Er werd door Sporting met weinig overleg en slimmigheid gevoetbald. Gideon maakte wel een  mooie actie en hij werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit. Omdat strafschopnemer Thom op de bank zat werd dit een klusje voor Sal die de penalty onberispelijk inschoot. De coaches riepen dat Sporting nu moest doordrukken maar dat gebeurde niet. Door een inschattingsfout in de verdediging kon VVZA voor hun tweede goede kans gaan en die ook benutten. Nog voldoende tijd om de 3 punten mee te nemen naar Utrecht maar het spel werd er niet beter op. Diep in de 2e helft een vrij trap voor Sporting zo’n 20 meter van het doel. Coach Rob schreeuwde dat die bal naar de tweede paal moest maar zoals een goed speler betaamt luister hij niet naar zijn coach en schiet de bal rechtstreeks op het doel en Jarno tekende dan ook de 3-2 aan. Gespeeld de wedstrijd. Nee zeker niet. Ook VVZA kreeg van de goed leidende scheidsrechter een penalty nadat Cemil te opzichtig duwde. Zoals profs penalty’s nog wel eens willen missen deed VVZA dit niet. Nog 5 minuten te gaan en 3-3, het kon weer alle kanten op. Zoals vaker trok Sporting toch weer aan het langste eind. Thom probeerde met een actie van links te forceren maar werd gestuit door de tegenstander en een vrije trap volgde geheel links van het veld. Aanwijzingen van coaches hebben soms toch zin want Koen van Steen schoot de bal richting de tweede paal en daar stond Robin met de hand van God te wachten om de bal in het doel te werken. Niemand die het verder gezien had maar wel weer een 4-3 voorsprong. Die klap kwam VVZA niet meer te boven en de drie punten gingen mee naar Utrecht.

Na de wedstrijd zagen wij dat Soest punten had verspeeld zodat Sporting JO 15-3 op de tweede plek is geëindigd. Theoretisch kan Hees nog gelijk komen maar dat laat onverlet dat de JO 15-3 heeft voldaan aan de doelstelling met leuk voetbal maar zij hebben er nog niet alles uit gehaald wat er in zit. De coaches kijken uit naar de volgende competitieronde.