JO15-3 wint in laatste minuten van ’t Vliegdorp JO15-1 4 - 6

Sporting 70 JO15-3

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

26 november 2016 12:15

Een schitterende dag, blauwe lucht, 0 graden en een fit team. Niet helemaal, Koen van Dijk heeft een blessure die wat langer duurt maar als supporter blijft hij belangrijk voor het team.

Gekeken naar de stand -niet doen- ging het om nr. 3 (wij) tegen nr. 7, dus deze coach ging in de kleedkamer maar weer ’s in de herhaling: “Dit wordt een hele moeilijke wedstrijd, onderschat ze niet, alleen als je je stinkende best doet heb je misschien een kans om te winnen”

Zoals vaker gezien hebben wij gewoon het betere voetbal in huis maar duurt het zo lang voordat het uitbetaald wordt. De eerste goal, een voorzet van Koen van Steen ergens vanaf de cornervlag, schitterend ingekopt door Thom, wordt op buitenspel afgevlagd, jammer.

Na een kwartier elkaar aftasten was het dan toch Sal die de ban brak en met een geweldig afstandsschot de wedstrijd openbreekt: 0 – 1  Voor de wedstrijd hadden we al gezegd dat we maar ’s wat meer en hoger op goal moesten schieten (’t was wel een heel klein keepertje daar aan de overkant) wel lekker als dat dan ook gebeurt en lukt.

5 minuten later was het weer Sal die zich slim vrij speelt en de 0-2 inschiet. Een cruciale fase van de wedstrijd breekt aan waarbij ’t Vliegdorp het er duidelijk niet bij liet zitten en uit was op de 1-2 terwijl wij aasden op een heel belangrijke 0 - 3. Onze rotsvaste verdediging met Annan, Cemil, Gijs en Jarno en keeper Sipke in bloed-vorm konden niet voorkomen dat het voor rust nog 1-2 en 2-2 werd en dus kunnen we in de 2e helft opnieuw beginnen.

In de 2e minuut was het Sem die ons koel weer op voorsprong bracht, 2-3.  Dit was het moment waarop we toch echt de 2-4 hadden moeten forceren maar ’t Vliegdorp had 2 spelers in de verdediging waar we te veel ontzag voor hadden. En zij kwamen toch weer langszij, 3-3.

Op rechtsvoor was nu Miles lekker bezig. Een goede voorzet ging via een verdediger in de goal en weer hadden wij de voorsprong 3 – 4!  En 3 minuten later was het weer 4 -4, dit moet nou echt een keer ophouden.

4 minuten voor tijd neemt Sal een uitstekende corner die alleen maar erin gelopen hoeft te worden en dat doet Thom, 4 – 5! In de allerlaatste seconde is het dan Sal die definitief met ze afrekent 4 – 6!  Volgende week (onze laatste competitiewedstrijd in deze poel) gaan we proberen in de eerste helft met ze af te rekenen!