Levi Nijland (intikker)

Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

4 februari 2017 14:15

We leken een lange winterstop te krijgen, maar de KNVB plande de afgelopen weken ineens twee inhaalwedstrijden in. Twee keer uit, twee keer tegen blauw shirt, witte broek.

Bij Kampong wilden we revanche nemen voor de 3-7 nederlaag, waarin we overspeeld werden. Uit ging het beter maar meer dan de 2-1 nederlaag zat er niet in.

Afgelopen zaterdag uit bij Houten. Er waren flink wat appjes voor nodig voordat het vervoer rond was (zo'n schema is overrated), maar goed: we waren er uieindelijk. Ties en Marijn waren afwezig naast Joran en Arian die definitief zijn afgehaakt voor het seizoen door slepende blessures. Het goede nieuws is dat we eindelijk een vaste keeper hebben: Matthijs. En dat dat een verschil maakt toonde deze wedstrijd wel aan.

In de tweede minuut al hét moment van de wedstrijd. De beide aanvoerders gingen vol overtuiging een kopduel aan. Resultaat: een 'ei' op het voorhoofd van onze Thijs en een flinke duizeling bij Jevon (aanvoerder Houten en neef van trainer André). Beiden konden even niet verder. Gelukkig wilde de moeder van Max wel even naar de huisartsenpost  met Thijs en dat ging zo vlot dat hij zelfs de laatste 20 minuten nog weer mee kon spelen. Het viel dus mee.

De aanvoerder van Houten kwam na 20 minuten er weer in, passeerde daarna een mannetje of zes bij ons en schoot op de paal. Iedereen keek er met bewondering naar, behalve de speler van Houten die in de rebound scoorde: 1-0. Niet onverdiend, want Houten was wel de betere ploeg. Daarna keerde het spelbeeld. We werden scherper in de duels en kregen wat schietkansen. Na uitstekend voorbereidend werk van Mees kreeg Jeroen de bal. Hij wachtte precies lang genoeg om de bal in de verre hoek te plaatsen: 1-1. Daarna nog een afgekeurde goal van Sam, maar de uitstekende scheidsrechter had al gefloten voor buitenspel.

In de rust genoeg gespreksstof. Deze wedstrijd kon alle kanten op. En een gelijkspel leek lang de meest logische uitkomst. Houten drong aan maar de verdediging hield stand onder leiding van een gedreven Egon die alles uit de kast haalde om een tweede goal te voorkomen. En Matthijs tikte twee vrije trappen en een afstandschot netjes uit het doel. Dat is de winst van een échte keeper.

Onze counters waren wel dreigend, maar pas toen Mees zelf doorging en via een solo en de benen van de keeper in het net schoot, was het succesvol. Daarna was het pompen of verzuipen. Mooi was het niet maar iedereen wist dat er gebuffeld moest worden om de drie punten mee naar huis te nemen. Vlak voor tijd counterden we naar de 1-3. Mees ging goed door en kon kiezen uit een paar spelers om af te spelen. Uiteindelijk werd het Levi die raak schoot en een prima wedstrijd op een voor hem onwennige plek (linksachter) bekroonde.

Met deze stand kregen we iets meer dan misschien verdiend, maar het is ook al wel andersom geweest. Los van de top drie zijn verder alle ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en als wij een goede dag hebben kunnen we van iedereen winnen.