Delta Sports MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 05

26 november 2016 11:45

Sander Linssen

Het was 10 september dit jaar. Het was nog lekker warm en zonnig en de MO15-1 won zeer ruim en betrekkelijk eenvoudig van Delta Sports MO15-1. Inmiddels is er een halve competitie gespeeld en resteren nog 2 ‘terug’ wedstrijden voordat het najaarsseizoen er weer op zit.

26 november, hoe anders want weliswaar zonnig maar bovenal koud! Delta Sports MO15-1 is weer de tegenstander. Zo op het oog een ander team met veel jonge (kleine) meiden (vermoedelijk uit een o13 team) en een nummer 10 die er de vorige keer (volgens mij) niet bij was. Aan onze kant een vrijwel compleet team (één zieke en een geblesseerde). Ook anders dan de vorige keer toen we Youssra en Ferdaouss (beiden JO15-4) er bij hadden en er een flink aantal meiden ontbraken.

De wedstrijd was nog niet gestart of de eerste complimenten waren al binnen. De trainer van de tegenstander verbaasde zich over onze positie op de ranglijst (5e). Volgens hem waren wij één van de betere tegenstanders geweest in de poule. Leuk om te horen, maar uiteindelijk staan we daar niet toevallig en het waarom werd vandaag maar weer eens bevestigd!

We starten, net als vorige week, met een systeem met lopende backs. Maar de wedstrijd is nog niet begonnen of de 0-1 is een feit. Een prachtige goal van Delta’s nummer 10. Van buiten de 16 met een fraaie boog in de kruising. Voordeel: onze meiden waren echt wakker! Alhoewel, de eerste 10 minuten waren voor Delta maar langzaam pakten de meiden het initiatief terug. Een paar speldenprikjes als eerste waarschuwing en uiteindelijk een fraaie goal als beloning, Nina bedient Anna in het centrum, die past door op de vrijstaande Margot. Nadat ze de bal onder controle heeft knalt ze de 1-1 binnen (haar eerste dit jaar!). Een voetballende goal waarbij uitstekend gecombineerd word. De rest van de 1e helft is Sporting redelijk dominant maar scoren zit er niet in. Er wordt voorin vooral gebreid. De speldenprikjes zijn nu voor Delta. Een diepe bal wordt door onze verdediging onderschept. De Delta spits is echter snel en blijft jagen. De terugspeel bal op keeper Lieke is te kort en de 1-2 (netjes uitgespeeld door de spits, want je moet zo’n goal nog wel maken) is een feit. Foutje, kan gebeuren. Toch apart dat onze keeper weinig te doen heeft en we desondanks met 2-1 achter staan.

In de rust willen de meiden zelf graag een ander systeem spelen en we schakelen terug naar 4-3-3. Wij geven aan dat er voorin teveel gebreid wordt en dat als ze deze wedstrijd verliezen dat te gek voor woorden zou zijn. Want we zijn beter.

De 2e helft is een kopie van de 1e. Sporting is beter en dominant maar de bal wil er niet. Keeper Lieke heeft weer vrijwel niets te doen. Al is Delta wel af en toe gevaarlijk (vooral op initiatief van hun nummer 10), maar dat lost de verdediging redelijk op (al ziet het er soms paniekerig uit). De meiden komen op 2-2 door Nina, haar schot, na een solo beland in de korte hoek. De rest van de wedstrijd blijven de meiden knokken en ze weten zowaar de 3-2 te maken. Sarah past op Nina, die geeft een voorzet op Yuna en die scoort eindelijk weer eens. Bovendien was het een echte spitsen goal (check het filmpje op Instagram maar!). De resterende minuten blijft het spannend, al blijven de meiden zich inzetten voor de bevrijdende 4e goal. Echt bevrijdend is alleen het eindsignaal van de scheidsrechter. De drie punten blijven na een moeizame wedstrijd (verdiend) in Utrecht! Complimenten voor Delta die er vol voor gingen en er een leuke, spannende wedstrijd van maakten.

Alhoewel het moeizaam ging hebben de meiden zich prima terug geknokt uit achterstand. Voetballend was het gemiddeld ruim voldoende en bij vlagen weer uitstekend. Er worden bovendien (elke wedstrijd weer) zelf de nodige kansen gecreëerd. Ons probleem en daarmee onze 5e plek zit hem in het niet afmaken van die kansen. Ik zie dat vaker terug bij Sporting meiden teams (die middag nog bij de MO17-1). Goed voetballen maar jezelf niet belonen.

Wat rest is (komende zaterdag) een thuiswedstrijd tegen AFC Quick. Die zijn bij winst kampioen. Dat zie ik liever niet bij ons gebeuren. Bovendien moeten wij winnen om zeker 5e te blijven en (op winstpunten) zelfs nog kans te maken op de 3e plek (indien Jonathan verliest van Hooglanderveen). Kortom deze laatste wedstrijd gaat echt nog ergens over!