MO15-1 laat zich 'de kaas van het brood eten'

JSV Nieuwegein MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 05

5 november 2016 11:15

Koen Berkers

Naar mijn mening lieten de meiden zich vandaag 'de kaas van het brood eten’. Een 2-0 voorsprong werd nog in de 1e helft verspeeld. In de 2e helft lukte het vervolgens niet om ondanks meerdere kansen de winnende te maken. Resultaat: een 3-3 gelijkspel waar ik op zich vrede mee heb maar toch ook wel van baal.

Als we bij het begin beginnen gaat het qua blessures nu echt de goede kant op. Tijdens de training donderdag hadden we zowaar 16 meiden en vandaag 15. Niet al die 15 kunnen al een volle wedstrijd aan, maar toch ze konden in elk geval voetballen!

We begonnen uitstekend aan de wedstrijd tegen JSV Nieuwegein. Deze meiden hadden hun 2 vorige wedstrijden tegen sterkere teams uit onze poule met 'maar' 2-3 verloren en stonden tegen ons ook al redelijk snel met 2-0 achter. De eerste goal was van Nina. Die ontving de bal uit een ingooi, draaide goed weg en bleef haar tegenstander richting goal voor. Een klein tikje was vervolgens voldoende voor de 1-0. Niet heel veel later bediende dezelfde Nina Anna vanaf links. Die bleef rustig en schoot van halverwege de 16 meter de 2-0 binnen. Kortom niets te klagen.

Echter JSV had een nummer 10 die bijzonder behendig was met de bal. Zij stond, volgens mij, aan de basis van al hun goals. Wij hadden totaal geen grip op haar. Ze kreeg te veel ruimte van ons en profiteerde daar optimaal van. De 2-1 was een aan één schakeling van foutief instappen, verdedigende vergissingen etc. De 2-2 was een fout halverwege onze helft. De bal werd weggeruimd en één van onze middenvelders besloot hem breed te leggen. Daar was helaas niemand en de ruimte die wij daardoor gaven werd optimaal benut. Tot overmaat van ramp werd het zelfs 2-3. Een meisje van JSV kon ongehinderd aanleggen. Eén van onze meiden besloot haar niets in de weg te leggen en dus niet in te grijpen (en dat had absoluut gekund!). Resultaat was een mooie goal over de iets te ver voor de goal staande keeper.

Gelukkig lukte het Sarah nog om een goede wedstrijd te bekronen met haar 2e goal van het seizoen. Van 2-0 naar 3-3 in 35 minuten, niet echt leuk. Maar op dat moment zeker verdiend voor beide partijen. JSV was zeker het 2e deel van de 1e helft ons behoorlijk de baas.

In de 2e helft hebben we ingegrepen door van 1-4-3-3 naar 1-4-4-2 te gaan. Dat was inderdaad een paar doelpunten te laat, maar toch. Resultaat was dat het versterkte middenveld de nummer 10 van JSV nu wel redelijk de baas was (ze kreeg mandekking!). Ook hebben we Sarah van rechtsvoor naar rechtsachter gehaald. Cato kwam achterin te spelen (in plaats van midmid) en Anna verhuisde naar linkshalf. Daarmee was het meeste gevaar van JSV wel weg. Het nadeel was dat we voorin minder power hadden. Desalniettemin creëerden we de 2e helft behoorlijk wat kansen. Yuna had er zeker 3. Normaliter zou ze er minimaal 1 (vooral die eerste kans......) gewoon maken, maar vandaag dus niet. Anna trok met een prachtige rush van links naar rechts, haalde uit…maar de keeper redde. Tenslotte had Nina nog 2-3 kansen. Helaas vanaf rechts (om Anna op links ruimte te bieden om op te komen) waardoor ze iets naar buiten trok en alle keren net miste. En dan vergeet ik nog Margot waarvoor de pass van Lin net een fractie te hard was.

JSV had wat mij betreft alleen nog maar mogelijkheden tot kansen en één hele grote. Maar die was gelukkig buitenspel. De laatste 5-10 minuten waren de meiden op en was er nog de reële dreiging van 3-4. Want dat is de wet van voetbal. Als je zelf niet scoort, valt die aan de andere kant. Maar gelukkig ging die wetmatigheid vandaag niet op.

Al met al een 3-3 waar ik mee kan (en moet) leven maar waarbij stiekem toch het gevoel overheerst dat de meiden zich 'de kaas van het brood lieten eten'. De meiden deden hun uiterste best en hebben keihard gewerkt, maar ze vergaten helaas zichzelf te belonen. En, zoals bij eerdere wedstrijden ook al geconstateerd, er valt nog genoeg te leren voor het team (en de coaches!).