JSV Nieuwegein JO19-4

Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

12 november 2016 17:00

Jan van Leijenhorst

Op zaterdagmiddag om 17 uur speelde JO19-3 als laatste van de dag tegen JSV. De opponent kwam al niet met een geweldig elftal aanzetten. Elftal ja, geen wissels. Dat veranderde omdat er tijdens de eerste helft een keeper (schijnbaar uit de selectie) een keepende veldspeler kwam vervangen.

Dat JSV niet scherp was bleek als snel. Binnen ongeveer twintig minuten had Jeronymos al een zuivere hattrick gemaakt: 3-0 dus. Alle drie de goals leken wel een beetje op elkaar, passje naar rechts op onze spits en uithalen. Niet veel later scoorde JSV, maar dan aan de voor hen verkeerde kant. Het was een prachtig schot in de kruising, maar wel in eigen goal dus. Tussendoor werden er al enkele kansen gemist, Abe had er wel 2 kunnen maken en ook op een schot van Mees bracht de keeper redding. JSV had aan de andere kant helemaal niets te vertellen. Jeroen kreeg er ook zin in en maakte met onder andere een heerlijk afstandsschot de 5-0 en de 6-0, wat tot de ruststand leidde. Thijs had op doel weinig te doen gekregen.

‘Geconcentreerd blijven en als het even kan naar de dubbele cijfers toewerken’; dat was het plan voor de tweede helft. De doelpuntenmachine stokte in het eerste deel van de tweede helft, Sporting was te onzorgvuldig in de afwerking. Minpunt in de tweede helft was de opstootjes met Nick en Jeronymos. Gelukkig liep de wedstrijd niet uit de hand en werd er gewoon verder gevoetbald. Zo maakte Tayfun er 7-0 van, Mees scoorde de achtste. Jeroen, tweede helft keeper, ging nog maar eens een warming-up doen voor zichzelf. Zo had hij ook nog wat te doen. JSV werd af en toe wel dreigend, maar heeft geen enkele echte kans gehad.

Via Abe en Egon werden de dubbele cijfers bereikt: 10-0. Het zag eruit alsof JSV de wedstrijd vanaf minuut 1 al niet serieus had genomen, al stond er toch een aantal ouders langs de kant om het team aan te moedigen. Mees had met de 11-0, een heerlijke solo, de laatste goal op zijn naam geschreven. Niet veel later was het tijd. Een mega-overwinning op een tegenstander dus. Nu de akkefietjes in de tweede helft vergeten en de ‘winning-mood’ voortzetten.