SPORTING JO 15-3 HERPAKT ZICH TEGEN DOSC JO15-2

DOSC JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

12 november 2016 11:30

Hans van den Wijngaard

Vandaag, 12 november 2016, stond de wedstrijd tegen DOSC op het programma. Leider Ed was vandaag niet aanwezig omdat zonodig moest genieten van een weekendje Londen met zijn vrouw. Vorige week kansloos verloren maar vandaag nieuwe kansen nieuwe prijzen. Coach Rob maakte weinig woorden vuil aan de wedstrijd van vorige week maar gaf aan dat deze tegenstander te pakken moest zijn. Onder de bezielende leiding van Hans vd Wijngaard werd iets later dan 11.30 gestart met de wedstrijd.

1e helft

Sporting had de overhand maar echt vloeiende combinaties waren er weinig te zien. Wel veel balbezit en de tegenstander werd regelmatig onder druk gezet zodat hen het voetballen werd belet. Het kon echter allemaal beter. Wel kleine kansjes voor Sporting maar echt gevaarlijk was Sporting niet. Op ongeveer de helft van 1e helft werd onder leiding van Thom druk gezet en de lange keeper van DOSC schrok daar zo van dat hij de bal naar Koen van Steen (deze naam komt vaker terug in dit verslag) schoot. Die had de controle over de bal net gevonden en schoot hem over de keeper het doel in (een mooie goal maar niet de mooiste). De rest van de 1e helft kenmerkte zich nog door een enkelblessure van Koen van Dijk (die helaas niet meer verder kon voetballen).

2e helft

Coach Rob had tegen de ploeg gezegd dat er met meer overleg gevoetbald moest worden en dat wij snel voor de 2-0 moesten zorgen. De ploeg had het niet helemaal goed begrepen. De eerste de beste kans was voor DOSC maar via de paal ketste de bal niet het doel in. De aanval daarop kreeg Gideon een geweldige kans maar mikt die op de lat. En ja hoor, toen begonnen de 20 minuten tikkie takkie voetbal en was Sporting heer en meester op het veld en over DOSC. Thom gaf een goede steekpass op rechtsbuiten Koen van Steen en die trok de bal goed voor het doel zodat Gideon de 2-0 liet aantekenen. Na zo’n 50 minuten had Koen van Steen wel weer zin in een doelpuntje en kon hij doelman met een dribbel en een fantastisch schot de stand op 3-0 zetten. Sporting ging lustig door en bleef geconcentreerd voetballen. Het druk zetten op de tegenstander had weer effect en zo werd (wie anders) Koen van Steen weer in stelling gebracht en maakte met een voortreffelijk lob de 4-0. Het kan zijn dat uw verslaggever de laatste twee doelpunten door elkaar heeft gehaald maar ze waren allebei wonderschoon. Het slotakkoord was voor Gideon. Na een aanval over weinig schijven en snel handelen (ik geloof dat 4 spelers de bal geraakt hadden) kon hij de 5-0 maken. Voor de rest gebeurde er weinig meer.

Een gedegen overwinning met 20 minuten oogstrelend voetbal en 70 minuten werklust. Ga zo door team JO15-3.

Man van de wedstrijd:  KOEN VAN STEEN