MO15-1: Nipt verlies tegen nieuwe koploper

1 - 0

Sporting 70 MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 05

12 november 2016 13:30

Voor de meiden deze zaterdag een uitwedstrijd in Amersfoort tegen AFC Quick 1890. Bij de start van de wedstrijd de nummer 2 van onze poule.

Vanwege de koude deden we de wedstrijdbespreking in de kleedkamer. Daar zaten voor het eerst 16 meiden in Sporting tenue. Iedereen mocht minimaal een kwartier voetballen van fysio’s en artsen. Helaas haakte Marlijne nog tijdens de warming-up af met een op vrijdagavond opgelopen knie probleem (the Voice kijken is ook zeer blessure gevoelig). De instructies waren duidelijk. Deze meiden staan niet voor niets 2e dus we moeten optimaal zijn om überhaupt kans te maken. Alle meiden moeten zich 100% geven en als je kunt ingrijpen moet je dat ook doen (en niet alleen toekijken).

Wat betreft de opstelling hadden we voor Anna een rol bedacht waarmee ze op papier 2 posities innam en waarbij de meiden in een wedstrijd konden oefenen met kantelen. Of dat laatste er helemaal uitkwam weet ik niet, maar het handigheidje leek wel te werken.

Ik vond de hele wedstrijd redelijk gelijkwaardig waarbij Quick in de eerste helft voorkwam (op dat moment waren ze ook beter) en wij de pech hadden in de 2e helft (waarin wij dominant waren) niet te scoren. Bij een gelijkspel hadden, mijn inziens, beide teams niets te klagen gehad. Helaas bleef het dus bij 1-0. Maar we klagen niet want de meiden hebben weer een uitstekende wedstrijd gespeeld.  In hun verslag deelt Quick dan ook complimenten uit aan onze verdediging (‘een sterke verdediging’) en ons voetbal (‘vaak behoorlijk voetbal’). Dat is altijd leuk om te lezen. En die complimenten aan de meiden zijn wat mij betreft zeer terecht!

Zoals gezegd over de hele wedstrijd waren we gelijkwaardig. Waarbij Quick in de eerste helft dus op voorsprong kwam. We lieten ons te veel terugdringen waardoor alle middenvelders aan het meeverdedigen waren. Resultaat was heel veel drukte achterin en geen goede afspeelmogelijkheden meer op het middenveld. Een afgeslagen bal werd dan ook opgepikt door Quick en van buiten de 16 uitstekend ingeschoten. Het was niet eens een echte kans maar, eerlijk is eerlijk, wel een mooie goal! Toch hadden we nog wel een paar kansjes, vooral op de counter. Nina mikte de bal net over en Sarah werd iets te veel naar buiten ‘gedrukt’ en die bal ging over de achterlijn. Aan onze kant redde Lieke een paar keer goed en was Aurora achterin weer uitstekend aan het voetballen. Ook Isa speelde goed maar mocht in de 2e helft niet meer spelen van ons vanwege liesproblemen.

In de 2e helft voetbalden we veel meer op de helft van Quick. Anna was dreigend vanaf links. Achterin zat het met Margot, Kim, Aurora en Luca redelijk dicht. Het middenveld met Karin/Ans en Cato/Julia en Lin/Nina kwam meer aan voetballen toe. Voorin hadden Yuna/Nina en Sarah bovendien weer een paar prima kansen. Sarah mikte 1:1 net naast en ook Nina had nog een goede kans (maar raakte de bal niet goed). Aan de andere kant haalde Margot nog een bal van de doellijn.

Ondanks de kou, een goede wedstrijd van de meiden die meer verdiend had. Maar dat vind ik vaker en toch gebeurt het niet. Dat is vast geen toeval. We staan dus ongetwijfeld waar we thuishoren. Desalniettemin hebben de meiden de nummer 1 en 2 in onze poule goed partij gegeven. Als ze gewoon spelen zoals ze kunnen is dat dus wel degelijk ons niveau. De laatste stap die dan gezet moet worden is constanter worden en het winnen van deze wedstrijden. Dat zit hem (nog steeds) in het benutten van de kansen en in details (tijd, positie en wisselwerking) achterin en op het middenveld. Maar dat gaat goedkomen bij deze meiden! Aanstaande zaterdag kunnen we dat al mooi oefenen tegen de MO17-2, ik ben benieuwd.