Gooi 't sc JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

15 oktober 2016 10:00

Koen Berkers

De JO15-3 moest vandaag aantreden tegen ‘t Gooi JO15-1, een lastig in te schatten tegenstander, want ze zijn nog maar kort in onze poule. Doet er niet toe, we gaan vol voor de winst en spelen daarbij graag ons eigen spelletje. Maar dat valt niet mee als er 3 afwezig zijn, Sal met z’n gebroken pols, Lucas ziek en Koen van Dijk op vakantie. Gelukkig konden we rekenen op Silvester en Amine uit ons 5e team. De boodschap van vandaag was vanaf de 1e minuut de tegenstander te laten merken dat er vandaag op Sporting’70 niets te halen valt: direct na het 1e fluitsignaal fel er op, je 1e duel winnen, en daarmee doorgaan tot de 73e minuut, dus zo gezegd zo gedaan! Het blijkt dus een lastige tegenstander die in de kleedkamer blijkbaar met elkaar hadden afgesproken tot de laatste minuut te blijven strijden en geen genoegen te nemen met verlies. Dat werd dus een spannend potje waarbij Sem pas diep in de 1e helft de 1-0 voor zijn rekening nam door een fraai schot vanaf rechts. De bal ging over de keeper heen en met enig geluk via binnenkant paal naar binnen. De uitstekende officiële scheidsrechter Koen Berkers floot toen rap daarna voor het rustsignaal. En inderdaad, de tegenstander gaf zich niet gewonnen, in de 2e helft gingen ze fanatiek voor de gelijkmaker. Prima, onze verdediging staat al weken als een huis, keeper Sipke excelleert juist bij de betere tegenstanders en voorin kregen we ruimte. De 2e helft leek dus wel spannend maar bij gebrek aan ideeën bij de tegenstander hing toch eerder de 2-0 in de lucht. En ja, na een prima actie op links brak Thom door tot vlak voor de keeper, maar hij was niet egoïstisch, met een kort pasje op Amine was de keeper volledig gepasseerd en was de 2-0 een feit. ‘t Gooi kan heus wel een keer van ons winnen maar vandaag niet meer.

In de competitie hebben we nu het hele linker rijtje gehad, misschien kunnen we de komende weken werken aan ons doelsaldo en de 2e plaats!