Austerlitz JO15-1 - Sporting'70 JO15-3 (2 - 5)

2 - 5

Sporting 70 JO15-3

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

29 oktober 2016 10:30

Vandaag 29 oktober 2016 alweer de 7e competitiewedstrijd.  Austerlitz bevindt zich in de onderste regionen van de poule en een kans van onderschatting was weer aanwezig. Ed en Rob hadden het team van tevoren hiervoor gewaarschuwd. Weliswaar staat de tegenstander onderaan maar de meeste wedstrijden hebben zij met minieme cijfers verloren.  Afijn dat gezegd begonnen aan de 1e helft.

1e helft

Austerlitz had twee dispensatiespelers en het was al gauw te zien welke spelers dit waren. Sporting speelde tam, laten wij zeggen in ieder geval niet goed en slordig. De brilstand beleef nog wel op het bord de eerste 20 minuten maar je kon voelen dat Austerlitz een voorsprong zou nemen. Een kleine miscommunicatie tussen linksback Sal en keeper Sipke zorgde ervoor dat Austerlitz de 1-0 kon aantekenen. Sipke raakte de bal nog wel maar helaas niet voldoende. Na zo’n 5 minuten na de achterstand werd Thom door een splijtende pass van Robin in de diepte gestuurd en hij wist wel raad met deze kans en was het 1-1. Als coaches denk je dan dat ze wakker geworden zijn maar dat was niet het geval. Nog voor rust kon Austerlitz door een fraai afstandsschot op 2-1 komen. Tijd voor een goede speech voor de tweede helft

2e helft

Het spel van Sporting werd er in de tweede helft niet beter op maar de achterstand werd niet groter. Dit was mede te danken door onze rotsvaste keeper Sipke die weer een voortreffelijke wedstrijd keepte. Na zo’n 15 minuten een scrimmage voor de goal bij Austerlitz waarbij de keeper van Austerlitz aan het grabbelen was naar de bal waarbij Gideon de slimste was en de 2-2 liet aantekenen.  Vanaf dat moment begon Sporting weer iets beter te voetballen en de ruimtes te benutten. Thom werd op linksbuiten weggestuurd en zoals elke week dan 1 of 2 tegenstanders passeren en dan de bal voortrekken naar de vrije man. Omdat de verdediging van Austerlitz onder druk werd gezet door Gideon werd de assist van Thom door een speler van Austerlitz in het eigen doel  gewerkt. Austerlitz gaf nog niet op maar door de ruimtes die Sporting kreeg kon Ayman, in staat gesteld door Gideon,  op doel schieten en zo de prachtige 4-2 maken voor Sporting. De spits van Austerlitz kreeg nog een 1 op 1 kans maar onze Sipke is op die momenten bijna niet te passeren en redde Sporting wederom. Het slotakkoord was voor Sporting waarbij Ayman zijn lichaam en snelheid goed gebruikte. De einduitslag 5-2 voor Sporting.

Vandaag vonden de coaches de man of the match SIPKE.

Waarschijnlijk stijgen wij dit weekend op de ranglijst want sommige concurrenten moeten tegen elkaar. Volgende week tegen Olympia moeten wij echter beter starten om niet weer achter de feiten aan te hoeven lopen.