Sporting JO15-2 geeft overwinning cadeau aan Hercules

Sporting 70 JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse 17

29 oktober 2016 10:10

Hercules JO 15-2 – Sporting 70 15-2   3-0 (1-0)

Op een mooie zonnige zaterdagochtend 29 oktober stond de uitwedstrijd aan onze buren van Hercules op het programma. Sporting begon sterk aan de wedstrijd. De bal ging redelijk makkelijk rond en het initiatief lag bij onze jongens. Verdedigend zat het goed in elkaar. Verdedigers en middenvelders wisten elkaar goed te vinden en een paar keer werd er mooi onder “het druk zetten van Hercules”  uitgespeeld. Het creëren van kansen gaat het elftal wat minder makkelijk af. Ook in de eerste helft waren het maar een paar kleine kansjes. Hercules had nog minder in de melk te brokkelen. Het was extra sneu dat een niet goed verwerkte hoekschop van Hercules (nog wel hun eerste) door hen binnengeschoten kon worden. Zo stond Sporting een paar minuten voor rust met 1-0 achter. Na rust ging het spel wat meer op en neer. Het tempo ging omhoog en er ontstonden ruimtes achter de verdedigingen. De keeper van Hercules wist met twee knappe reddingen twee vrije trappen van Flip onschadelijk te maken. Geleidelijk aan verloor Sporting de slag op het middenveld, en wist Hercules een paar snelle uitvallen op te zetten. Een paar keer lukte het nog wel (om aanvallers Hercules de baas te blijven) maar één keer gingen verdedigers en keeper gezamenlijk in de fout: 2-0. Toen was het uitzicht op 1-1 ook verdwenen. Net voor tijd wist keeper Thomas een vrije trap niet helemaal goed te verwerken: de bal schoof onder zijn lichaam door: 3-0.  Zo werd vandaag verloren van een tegenstander die zeker niet veel beter was. Het is jammer als je als team moeilijk tot scoren komt een paar foutjes een overwinning voor de tegenpartij betekent. Volgende week alle kans op revanche om de punten in eigen huis te houden tegen JSV. Succes !!