Nu wel beloning voor MO15-1 na goede wedstrijd!

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 05

15 oktober 2016 11:15

Scheidsrechter

Mark Kiela

De wedstrijd van de MO15-1 van afgelopen zaterdag tegen VOP was een belangrijke. Het was een wedstrijd van bijblijven of afhaken. De onderlinge krachtverschillen in onze poule zijn zo klein dat iedereen van iedereen lijkt te winnen. Helaas stonden wij 2x aan de verkeerde kant van de score, en dat maakte deze wedstrijd belangrijk om mee te blijven doen.

VOP, uit Amersfoort, is in elk geval een vereniging waar ik met mijn teams nog nooit tegen gespeeld heb. De eerste keer beviel goed, de meiden trokken met een zeer verdiende 3-1 namelijk aan het langste eind. We blijven dus bij. Als bonus is, om mij onbekende redenen, GVVV uit onze poule verwijderd. Daarmee is dat 2-0 verlies uit de boeken. Al werd de door Karin daar opgelopen blessure helaas niet ongedaan gemaakt ;-)

Maar goed VOP dus. Vanwege vakantie en de voortdurende blessures waren vandaag Lynn (MO17-1, maar uit 2002!) en Marijn (MO15-2) de gastspelers. Op het laatste moment hebben we ook nog Babette (MO13-1) erbij gevraagd. Vooral omdat we de fysieke toestand van een aantal meiden niet vertrouwden. VOP betrad het veld met exact 11 speelsters, waarvan 2 dispensatie speelsters. Die hadden wij vandaag in Marijn (zie boven).

In de 1e helft kregen zowel de meiden als VOP vrijwel geen kansen. Met een gelegenheidskeeper op de goal (rechtsback Kim) was dat wel zo prettig. Zij heeft pas in de laatste paar minuten 2 ballen in haar handen kunnen nemen. Aan de andere kant ging het goed tot de 16 meter. Daar hadden beide spitsen (Yuna en Nina) ondanks hun inzet moeite met de verdediging van VOP.

Toch kwam Sporting verdiend op 1-0. Een pass op Nina werd onderschept maar bleef niet in de voeten van de VOP verdediging. Aurora aarzelde geen moment en schoot vanaf rand 16 de 1-0 binnen. Zij bekroonde daarmee een uitstekende wedstrijd al vroeg met een doelpunt. De 2e en laatste(halve) kans in de 1e helft was voor Isa. Ook zij schoot van afstand, maar haar schot werd (met de rug) geblokt door een verdedigster.

In de rust hebben we de meiden gecomplimenteerd met hun spel en gevraagd om vooral nog een keer te scoren. We wilden vooral niet dat het weer zo’n wedstrijd zou worden. Meteen in de 2e helft ging dat al mis. Onze aftrap kwam per kerende post terug, 2-3 meiden in de verder zo solide verdediging misten de bal finaal, en daar was de 1-1. Weer een fout die onmiddellijk werd afgestraft. Maar de meiden gaven niet op. Ondanks de aanmoedigingen van de VOP coaches om ‘ons bij de strot te grijpen’ bleven de meiden voetballen. En dat betaalde zich uit. Nina scoorde de 2-1 na een prima combinatie over een aantal schijven. Yuna besliste de wedstrijd. Zij werd op het juiste moment gelanceerd (volgens mij door Marijn) maar schoot op de paal. De rebound tikte ze vervolgens wel binnen. Nina had vervolgens nog de 4-1 op haar schoen maar zij schoot voorlangs. Uiteindelijk hebben we dus 3x gescoord uit maximaal 5 echte kansen. Dat is erg goed voor ons doen!

VOP werd nog 2x gevaarlijk. Een afgeslagen corner werd uitstekend ingeschoten, Kim strekte zich tot het uiterste en redde! De 2e gevaarlijke situatie werd op de paal geschoten (na weer een paar foutjes van onze kant). De bal schoot voorlangs maar er was gelukkig niemand van VOP om hem binnen te tikken. Al met al een uitstekende wedstrijd van de meiden waarin achterin (Luca, Sarah, Julia, Marlijne en Cato), op 2 foutjes na, niets werd weggegeven. Het middenveld (Isa, Lynn, Lin,  Marijn en Aurora) voetballend goed meedeed in de omschakeling en veel ballen onderschepte. En de aanval (Yuna, Nina en Babette) vooral keihard gewerkt (en gescoord!) heeft. Tussendoor werd ook nog gevoetbald en bij vlagen zelfs zeer goed. Kortom meiden, complimenten voor deze wedstrijd waar we (eindelijk) wel aan de goede kant van de score stonden en (eindelijk wel) beloond werden voor inzet en spel!