JO15-2 wint geflatteerd in leuke wedstrijd van DVSU

15 oktober 2016 11:30

Scheidsrechter

Marjard Krijger

Sporting 70 15-2 – DVSU JO 15 - 1   3-0 (1-0)

Op een druilerige zaterdagochtend begon Sporting energiek aan de wedstrijd tegen het laag geplaatste DVSU. Het middenveld, bestaande uit Stijn, Flip en Jan, drukte de tegenpartij naar achteren. Jan veroverde de bal op zijn tegenstander, net buiten de zestienmeter, en schoof af op Cees, zijn schot werd geblokkeerd en de daarop volgende rebound van David (gelukkig weer van de partij) werd ook geblokkeerd. Jammer. Het eerste kwartier was voor Sporting, Het initiatief lag bij onze jongens. Thomas schoof een paar keer van achter uit mooi door naar het middenveld en er werden aardige combinaties opgezet. Toch werd het veldoverwicht niet verzilverd. Langzaam knokte DVSU zich terug in de wedstrijd, ze hadden een paar snelle en ook grote jongens. Ze creëerden een paar redelijke grote kansen die ze gelukkig onbenut lieten. Een verdwaald schot van hen kwam op de binnenkant van de paal en met een beetje fortuin hield de verdediging de nul. Vanuit een vlotte combinatie op links legde Cees de bal panklaar voor de helemaal vrij staande Stijn. Die wachtte nog een lange seconde en schoof toen de bal binnen: 1-0. Nadat Flip een vrije trap net naast had geschoten blies de scheidsrechter voor rust. Na rust zette DVSU er een tandje bij. Uit een snelle counter van hen lukte het hen niet om een overtal situatie aan spelers met een doelpunt af te ronden. Sporting was andermaal gewaarschuwd. Voor de toeschouwers bleef het een leuke wedstrijd want het spel golfde op en neer. Na een kwartiertje kreeg Sporting een paar hoekschoppen na elkaar omdat de keeper van DVSU elke hoge bal met zijn handen over de achterlijn weg bokste. De hoekschoppen van Flip werden mooi aangesneden maar onze mogelijke “koppers” lieten het een beetje afweten. Het was daarom mooi te zien dat de wat kleinere Aimane zijn kopbal gekeerd zag door de keeper van DVSU en hij zelf de terugspringende bal over de lijn schoot: 2-0! Knap gedaan. Ook hierna kwamen er weer kansen voor DVSU maar het moet gezegd onze verdediging bleef overeind. Een paar minuten voor tijd dook de keeper van DVSU over een vrije trap van Flip heen en dat was 3-0.Twee dingen moeten nog gemeld worden: het was een zeer sportieve wedstrijd van beide kanten, het was voor de scheidsrechter, de penningmeester van onze vereniging een makkie. Daarnaast speelde het team als collectief een sterke wedstrijd en als de tegenstander zijn kansen niet benut dan wordt de eindstand 3-0 en blijven de punten in eigen huis.