6 - 3

Sporting 70 JO15-3

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

8 oktober 2016 15:15

Op 5 oktober 2016 stond de inhaalwedstrijd tegen Jonathan JO 15 -4 op het programma. Een avondwedstrijd en dat geeft toch altijd een andere sfeer. Gezien de uitslagen in de poule zou dit geen makkie worden. Tevens waren wij niet compleet en dank aan de invallers (Sylvester en Amine) die puik speelden.

Voor de wedstrijd de instructies gegeven door Ed en Rob en de JO-15-3 van Sporting was er klaar voor. Vanaf het beginsignaal zat Sporting er fel op en liet Jonathan niet voetballen. Voetballend duidelijk de bovenliggende partij. Er waren ook voldoende kansen te noteren de eerste helft. De zuiverheid om af te ronden was er niet helemaal. Daarnaast had Jonathan een middenvelder die regelmatig opstoomde en voor gevaar zorgde maar door uitstekend keeperswerk van Sipke leidde dit niet tot doelpunten voor Jonathan. Wel werd er een goal afgekeurd wegens buitenspel. Zo leek de rust gehaald te worden met 0-0. Daar dacht Ayman anders over en die kon na een splijtende pass in de diepte toch voor de 1-0 zorgen.

De tweede helft een zelfde beeld. Sporting bovenliggende partij. Ook nog kansen om de voorsprong uit te breiden maar dat lukte niet. Jonathan bleef ook voetballen en zo bleef het tot het eind spannend. Na 70 minuten bleef toch de 1-0 op het bord staan en werd een verdiende overwinning geboekt. De eerste 3 punten waren binnen.

8 oktober 2016

Vandaag uit tegen SO Soest JO 15-3. Van tevoren was bij de coaches het besef dat ook dit een lastige pot zou worden. De warming up bekijkend zagen de coaches zeer grote jongens bij Soest maar volgens de scheids kwamen zij alleen uit 2002. Er liepen meerdere jongens bij die de 1.90m wel aantikten. Vandaag weer niet compleet en dank aan de invallers Johan en Daan.

Bij de voorbespreking gezegd dat Sporting niet onder de indruk moest zijn van de lengte van de tegenstander en gewoon hun eigen spel moesten spelen. Wel gewaarschuwd om niet onnodig corners weg te geven of Soest te laten schieten.

1e helft

Sporting bleek wel onder de indruk van de lengte van de spelers van SO Soest. De duels werden door een aantal onvoldoende aangegaan en daardoor kreeg Soest vaak balbezit. Er werd ook niet echt gevoetbald zoals in eerdere wedstrijden wel het geval was. Vanaf minuut 1 stond Sporting onder druk. Na het ongelukkig wegtrappen van de bal, tegen de tegenstander, kon Soest op een

1-0  voorsprong komen. Daarna zakte het een beetje weg bij Sporting en kon Soest naar hartenlust

blijven schieten. Dit resulteerde in 2-0, 3-0 en 4-0 voor Soest.

Eindelijk rust. De coaches gaven aan dat Sporting voetballend beter was dan Soest. Van Soest waren er veel lange ballen en weinig combinaties waar Sporting juist goed in is. Het team kreeg de tweede helft de opdracht om dan de 2e helft maar te winnen.

2e helft

Sporting ging meer de combinatie zoeken en liet zien dat zij voetballend beter waren dan Soest. Soest kwam nog wel met 5-0 voor maar de koppies gingen niet hangen. Op de helft van de 2e helft was er dan ieder geval de eretreffer door Ayman die zich weer als vanouds door de verdediging heen worstelde en er 5-1 van maakt. Niet veel later maakte diezelfde Ayman de 5-2. Zou het dan toch? Nee, dus. Soest kon de 6-2 maken. Toch bleef Sporting knokken. Ayman schoot op de keeper en Koen van Steen kon de rebound er in tikken. Eindstand 6-3 verloren.

Conclusie

Helaas geen 6 punten maar het team heeft wel bewezen over veerkracht te beschikken.  De nederlaag was niet nodig geweest maar in ieder geval de tweede helft gewonnen met 3-2. Op naar de volgende wedstrijd tegen ’t Gooi die van onze C 1 met 12-2 hebben verloren.

Tot slot dienen de complimenten nog gegeven te worden aan de scheidsrechter in Soest. Uw verslaggever is van mening dat hij de man van de wedstrijd was.