JO15-2 speelt goed maar verliest onnodig in Houten

Sporting 70 JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse 17

8 oktober 2016 12:30

Houten JO 15-2 – Sporting 70 15-2   3-0 (0-0)

Na midweeks thuis rode lantaarndrager Maarssen met 11-1 afgedroogd te hebben stond op een zonnige zaterdag 8 oktober om 12.30 de uitwedstrijd tegen Houten op het programma. Thomas de keeper was ziek en werd vervangen door Ido uit de D1 die daarvoor met zijn team al met 4-0 gewonnen had. Sporting kwam goed uit de startblokken. Vanaf de eerste minuut werd er geconcentreerd gevoetbald. Houten zette niet meteen druk dus er bestond aan onze kant de kans om op te bouwen. De posities op het veld werden goed bezet. De bal ging aardig rond en mijn collega bij Langs de Lijn zou zeggen dat Sporting de bovenliggende partij was. De middenveldspelers slaageden er ook een paar keer in om onze aanvallers in stelling te brengen. Aimane en Femi vochten felle duels uit met de backs van de tegenstander. Cees als midvoor kreeg strikte dekking van Houten. Kleine kansjes kwamen er voor onze aanvallers. Zo werd met een 0-0 de rust bereikt. Onze supporters stelden vast dat voetballend gezien dit de beste helft van het seizoen tot nu toe was. Na rust speelde Houten wat meer naar voren. Door twee misverstanden in onze verdediging tussen meerdere spelers (niet tijdig ingrijpen) vielen er kort na elkaar twee doelpunten voor Houten: 2-0. Ido kon er niets aan doen. Zo speel je als team een goede wedstrijd en even later sta je met 2-0 achter. Het duurde even voordat het team zich herpakte. Na een kwartier in de tweede helft besliste de rechtsbuiten van Houten de wedstrijd. Hij werd onvoldoende verdedigd en hij schoot de 3-0 binnen. In het laatste kwartier lukte het nog wel om een paar kansen te creëren. Een doelpunt van Cees werd wegens buitenspel afgekeurd en Femi kreeg de bal ook niet voorbij de keeper. Zo eindigde de wedstrijd in een kater. Goed, verzorgd voetbal voor de rust kreeg na de rust geen vervolg. Jammer. Zaterdag wellicht revanche thuis tegen DVSU. Zet ‘m op jongens.