0 - 6

Sporting 70 MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 05

8 oktober 2016 13:00

Op wederom een mooie voetbalzaterdag moesten de meiden uit naar Roda’46 in Leusden. Aangezien we nog steeds met blessures (Ans, Karin, Lieke) te maken hebben en ook Luca er niet bij kon zijn moesten we weer lenen. Waarbij wij vooral een keeper konden gebruiken. Net als in de allereerste competitiewedstrijd waren Youssra en Ferdaouss uit de JO15-4 bereid ons te helpen. Ferdaouss nam daarbij de rol van keepster op zich. Tijdens de warming-up bleek ook Lin niet 100% fit waardoor zij maar een kwartiertje kon spelen. Ik ben dan ook benieuwd wanneer we eindelijk met 16 fitte meiden een wedstrijd ingaan, het blijft tot nu toe kwakkelen.

Kennelijk zijn wij dit seizoen de kampioen (3e keer) van de vroege goals want in de 2e minuut zette Anna ons al op 1-0. Daar moest ze wel  de nodige moeite voor doen. Haar eerste bal was op de lat en de rebound kopte ze op de keeper. Maar de re-rebound tikte ze uiteindelijk wel naar binnen.

In de overige 33 minuten van de 1e helft scoorde Nina maar liefst 3x (een hattrick noemen we dat!). Bij haar eerste goal was ze attent toen na een pas van Youssra, Yuna op de keeper stuitte. De 2e goal ontstond na een pass van Anna. Die kwam achter Nina terecht maar ze pikte hem alsnog op en scoorde de 3-0 na een solo. Haar derde goal ontstond toen de bal uit de kluts voor haar voeten kwam nadat Anna en Aurora elkaar de bal gunden.

Kortom na één helft stond de MO15-1 al met 4-0 voor. Het beeld van de wedstrijd was dan ook nogal eenzijdig. Roda kreeg wel wat kansjes, vooral door onzorgvuldigheid achterin (gras blijft lastig als je kunstgras gewend bent). Deze kansjes werden echter niet goed benut en de 2-3 keer dat het wat dreigender leek te worden stond Ferdaouss uitstekend te keepen. Aan de andere kant was de situatie een stuk dreigender. Naast de 4 goals hadden we ook nog een aantal 100% kansen (zo stonden zowel Nina als Yuna 1 op 1 voor de keeper) en een groot aantal kansjes (zo brak Sarah door maar struikelde ze voordat ze gevaarlijk kon worden over de bal en wisten Isa en Margot van afstand niet te scoren). Het was mede aan de meer dan uitstekende keeper van Roda te danken dat het maar 4-0 bleef (en uiteindelijk 'maar' 6-0).

Zoals vaker bij een flinke voorsprong viel de tweede helft qua score tegen. We wisten slechts 2 keer het net te vinden en misten wederom de nodige kansen en kansjes (weer minimaal twee keer 1:1 voor de keeper, dit keer Yuna en Sarah). De goals die wel gemaakt werden waren van Sarah die, na een perfecte pass van Youssra, door kon lopen en de bal van rand 16 meter in de kruising wist te schieten. De 6-0 was wederom van Nina die (weer) na een door Yuna geïnitieerde kluts de bal voor haar voeten kreeg. In de 2e helft stond onze verdediging (Kim, Marlijne, Julia, Aurora) een stuk beter en was het aantal kansen dat Roda kreeg nog minder dan in de 1e helft. De ruime voorsprong stelde ons wel in gelegenheid in de 2e helft wat te proberen. Dit keer was het Cato als centrale middenvelder. Na een onwennig begin ging dat steeds beter. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar, zelf vond ze het overigens minder geslaagd.

Ondanks de ruime score was het mijn inziens niet onze beste wedstrijd tot nu toe. Niettemin kunnen we niet anders dan tevreden zijn over de prestatie van de meiden in deze wedstrijd. Ook de meiden zelf waren blij eindelijk weer eens te winnen. Als er al en puntje van kritiek gegeven mag worden dan betreft dat (zoals vaker) vooral het missen van kansen. Zeker tegen sterkere tegenstanders moet er gescoord worden uit 100% kansen. Als je die kansen namelijk niet maakt is het lastig winnen, dat blijkt ook wel uit onze vorige wedstrijden. Met 3 sterkere tegenstanders op rij de komende weken moeten we hier dus aan gaan werken!