... (intikker)

Onder 19 zaterdag, JO19-3, 3e klasse 12

5 oktober 2016 20:30

Ricardo van Slooten

Niet op een zaterdag, maar op een woensdagavond werd deze wedstrijd gespeeld. Dat kwam omdat Odijk op zaterdag te weinig spelers had. Dus de eerstvolgende woensdag werd deze wedstrijd om 20:30 op Sporting ingehaald.

Er stond een andere scheidsrechter aan de aftrap dan gedacht. Maar dat maakte niet uit; er stond tenminste iemand. Hij was duidelijk in zijn instructies: goed inwerpen en niet schelden. Dat tweede ging nog wel goed, dat eerste ging zeker een keer of 20 fout gedurende de wedstrijd. Een stukje concentratie voor beide ploegen ontbrak dus op dat vlak.

Voor beide ploegen was het in de beginfase best even zoeken naar het juiste ritme. Af en toe waren er aardige combinaties, maar vaak werd de bal verloren. Op een gegeven moment trok Sporting de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. Het kreeg wat kansjes en verdedigend stond het goed. De keeper had weinig te doen gehad. En daar was ineens een goede aanval van Sporting over de rechterflank. Via een paar korte passjes kwam de bal voor de voeten van de captain (Abe), die hem even fijn in de rechterbovenhoek krulde: 1-0. Niet veel later was het rust.

Na rust was het spelbeeld min of meer hetzelfde. Na een steekpass schoof Joep, die dit keer met JO-3 meedeed, in de korte hoek: 2-0. De buit leek op dat moment wel binnen voor Sporting. Op dat moment vielen een paar lichten rond het veld uit en werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Toen bijna alle lampen het weer deden besloot de scheidsrechter verder te laten spelen. Na dit moment werd Odijk gevaarlijker en Sporting slordiger. De angst sloop in het elftal en na een schot van Odijk ging de bal, met enig geluk, het doel in: 2-1. Nu ging Odijk er vol voor en Sporting wist niet wat het er mee aan moest. Je voelt hem al aankomen: na een aanval van Odijk werd de bal bij de tweede paal binnengetikt: 2-2.

Op dat moment stond er nog een minuut of 10 op de klok. Beide ploegen gingen voor de winst, Sporting had wel iets meer mogelijkheden uit standaardsituaties. Bij een corner kopte de captain de bal bijna binnen, maar daar stond een verdediger van Odijk op de lijn. Niet veel later maakte de scheids een eind aan de wedstrijd en moesten beide ploegen leven met een punt. Sporting had de overhand in de eerste helft, Odijk kwam goed terug in de tweede. Het had ook zo 3-2 voor beide partijen kunnen zijn, maar dit was de uiteindelijke middenweg. Positief is dat beide ploegen van de verschrikkelijke ‘0 punten’ af zijn.