De Bilt JO15-3 verliest met 4-0 van vlijmscherp Sporting'70 JO15-3

Bilt De JO15-3

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

24 september 2016 11:35

Toufik Bouhaddach

Yes, het verlies van vorige week was een uitzondering op de regel, Sporting’70 JO15-3 heeft gewoon weer z’n winnende lijn opgepakt. Omdat het verlies toch wel pijnlijk was geweest, want nog niet eerder meegemaakt, hebben we toch even in de kleedkamer 2 dingen besproken die we dan vandaag anders gingen doen (een verloren wedstrijd moet je niet verloren laten gaan). We waren te traag geweest aan de bal en we hadden veel tijd verloren met vitten op de scheidsrechter.

Even wat huishoudelijke blessure besprekingen: Sipke was geblesseerd aan z’n knie dus Koen van Dijk is uitstekend voor hem ingevallen. Lucas lijkt totaal hersteld van een heupblessure, sterk werk op rechtshalf. Sal is bij het warmlopen gestoken door een wesp, doet er blijkbaar niet toe, de focus bleef op de wedstrijd. Robin een blaar, Miles een lies, Cemil enkel, het zal wel, maar deze bikkels gaven vandaag allemaal geen krimp.

Dus de handelingssnelheid moest omhoog, zowel in de aanval maar zeker ook bij het storen van de tegenstander in de opbouw. Wat leuk om te zien dat er geluisterd is in de kleedkamer. Vanaf de 1e minuut zaten we er allemaal bovenop en er werd gewoon lekker gevoetbald! Gideon op linksvoor, Thom in de spits en Ayman rechtsvoor. Koen van Steen centraal in het midden, geflankeerd door Robin en Lucas en achterin Sal, Cemil, Gijs en Annan (eigenlijk is er geen doorkomen aan).

Maar De Bilt JO15-3 is een sterk team en dit zou zeker geen ‘walk over’ gaan worden, als er überhaupt al gewonnen ging worden. Het betere voetbal zat wel aan onze kant en De Bilt kreeg niet de kans iets op te bouwen. Het duurde toch nog tot de 17e minuut voor we er doorheen kwamen en de 1-0 kwam op naam van Ayman. Bij de Bilt was er gelijk sprake van een bozig sfeertje, wat betekent dat we goed bezig zijn. Hoe houden we dit vast? In ieder geval door voor de 2-0 te gaan. Dat lukt 2 minuten later na een corner van Koen ingetikt door een vlijmscherpe Sal met wespengif. Als De Bilt al even op een goede route had gezeten dan waren ze nu toch echt de weg kwijt. Rust.

Toch is deze wedstrijd nog niet gewonnen, we hebben ze overrompelt in de eerste helft maar dat kan ook andersom. Dus de boodschap voor de 2e helft: druk zetten, storen, doorgaan, niet verslappen, etc. etc. Zoals verwacht komt de Bilt beter uit de rust en een 2-1 stand zou de wedstrijd kunnen doen kantelen. 7 minuten lang in de 2e helft was het best spannend maar -wat een lekker potje is dit- door goed druk zetten van Sem, via Thom (de assist) en Miles (de killer) werd besloten dat het 3-0 moest worden. De Bilt hield de schade verder beperkt maar echt gevaarlijk zijn ze niet meer geworden. Een vrije trap voor ons (30 meter?) bepaalde de eindstand op 4-0. Hoe neem je zo’n vrije trap? Met links, hard, iets een curve, hoog onder de lat en vooral onhoudbaar, oké Jarno!

Helaas moest Sal met een blessure van het veld (naar nu blijkt zit z’n rechterpols 2 weken in het gips) door een overtreding van een geïrriteerde Biltenaar. Erg vervelend en een tegenvaller op deze mooie zaterdag.