Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 05

1 oktober 2016 11:30

Scheidsrechter

Toufik Bouhaddach

De eerste dag van oktober 2016 was wederom een heerlijke voetbaldag. Wat dat betreft boffen we de afgelopen weken! Vandaag hadden we 4 afwezigen en nog steeds 2 meiden die op de weg terug zijn. Zij kunnen nog maar een halve wedstrijd aan. Per saldo waren er dus maar 11 meiden beschikbaar. Dit is dan ook de reden dat Robin (JO15-3) vandaag met ons meedeed. Ze had zelf geen wedstrijd, dus dat kwam goed uit.

Tegen Candia’66 MO15-1 kwamen we flitsend uit de startblokken en in de 24e seconde (geklokt!) stonden we al met 1-0 voor. Onze aftrap leidde, door het uitglijden van Anna, tot balbezit voor Candia. Op haar beurt onderschepte Yuna de bal aan de rechterkant bediende Anna met een steekpass en die kon doorlopen tot in de 16 meter om de bal binnen te schieten. Wat een begin!

Helaas van korte duur. Ik denk dat binnen 3 minuten (niet geklokt) de stand alweer 1-1 was. Een uitstekende corner van Candia werd door onszelf binnen gewerkt, zonde! Het 1e deel van de 1e helft liepen we vervolgens achter de feiten aan. Het spel was slap, inspiratieloos en met veel fouten. Candia kwam hierdoor dan ook op 1-2. Langzaam kregen we echter weer grip op de wedstrijd, maar tot meer dan mogelijkheden tot kansen kwam dit niet. De conclusie langs de lijn was dat Candia met 1 kans, 2x gescoord heeft. Wel was Candia de hele wedstrijd gevaarlijk met hun goed geschoten corners.

In de rust waren de meiden zelf wel tevreden, wij niet zo. Feller en zorgvuldiger was de boodschap. Daarnaast hebben we wat omgezet in de verdediging. De boodschap en de omzettingen werkten. De eerste 20 minuten van de 2e helft waren de meiden sterker dan Candia. Dit leidde tot wat kansjes en 2 penalty’s. De eerste omdat Yuna in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Niemand durfde, dus ze nam hem zelf, 2-2! De 2e strafschop was als gevolg van ‘hands’. Wederom nam Yuna de strafschop, helaas minder goed want recht op de keeper af. Ook de rebound ging er niet in. Zonde!

Na deze strafschoppen leek Candia in te storten. Ze kwamen de middenlijn nog zelden over en het balbezit was voor ons. Maar echte kansen kregen we niet. Zij hadden 2 goed verdedigers (8 en 11) rondlopen waardoor onze snelle vleugels niet zo in hun spel kwamen. Het 2e deel van de 2e helft was weer voor Candia. Bij ons ging langzaam het licht uit en Candia werd erg gevaarlijk in de counter. Gelukkig stond hun voorhoede voortdurend buitenspel en die keren dat ze er wel door kwamen redde Lieke.

Al met al een spannende wedstrijd waarin we blij mogen zijn dat we in de laatste minuten niet tegen de 2-3 aanlopen. Gezien het wedstrijdbeeld was een punt voor beide ploegen terecht vind ik.

Na vier competitiewedstrijden moet ik dan ook concluderen dat we op ons eigen niveau voetballen in een poule waarin (gezien de uitslagen in de poule en onze eigen wedstrijden) de meeste ploegen aan elkaar gewaagd lijken te zijn. De afgelopen 3 wedstrijden was telkens een wedstrijd waarin wij zeker niet minder waren dan de tegenstander, veel balbezit hebben, maar waarin wij onze kansen onvoldoende benutten. Als de tegenstander dat vervolgens wel doet is het lastig winnen. Maar aan de andere kant is het wel/niet benutten van kansen ook een kwaliteit. En die kwaliteit hebben de andere ploegen tot op heden meer dan wij. Kortom het lijkt een leuke, spannende competitie waarin wij, ondanks alle inzet van de meiden, vooralsnog aan de verkeerde kant van de score staan. Dit komt, denk ik, ook wel doordat we steeds moeten schuiven met meiden vanwege de vele, wisselende, blessures.