2 - 0

Sporting 70 MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 05

24 september 2016 12:15

Vol goede moed vertrokken we naar Veenendaal voor onze 3e competitiewedstrijd tegen GVVV MO15-1. Gezien de uitslagen in onze competitie, op papier, een wedstrijd die we moeten kunnen winnen.
Ik beloof de MO13-1, die voor ons speelde, dan ook een revanche op hun 6-0 verlies.

Maar ja, de praktijk is weerbarstiger. In de 1e helft spelen de meiden niet zoals we van ze gewend zijn. De wil is er wel maar de uitvoering laat te wensen over. GVVV laat zich behoorlijk inzakken en countert vanuit daar naar onze goal. Met dit spelletje hebben de meiden de grootst mogelijke moeite. Twee verdedigende foutjes waarbij GVVV goed druk zet op onze verdediging leiden tot 0-1 en 0-2. Beide keren zit Lieke er nog aan maar wij zijn daarna niet alert genoeg om deze goals te voorkomen. Lieke redt ook een paar keer door goed uitkomen en de counter te onderscheppen. Verder heeft GVVV het vizier niet op scherp van afstand. Gelukkig maar! Over de hele eerste helft gezien heeft GVVV het beste van het spel en verreweg de meeste kansen. Wij spelen onder ons kunnen en staan dus terecht achter. De meiden zelf geven in de pauze aan dat het erg slecht gaat. En daar zijn de coaches het mee eens! We vragen ze dan ook er een schepje bovenop te doen en meer pit te tonen.

Maar toch heeft Nina in de 1e helft de 2-1 bijna op haar schoen, ze wordt echter in het strafschopgebied naar achteren getrokken (en reageert daar ook op). Gezien de positie van de scheidsrechter heeft hij het gezien maar hij beoordeelt het niet als een overtreding en dus strafschop. Naar mijn mening was het een 100% strafschop (doorgebroken speler in de 16), maar het mocht niet zo zijn.

De 2e helft gaat een stuk beter al krijgen we maar 2 echte kansen. De 1e kans is voor Margot die wurmt zich langs 3-4 verdedigers, oog in oog met de keeper plaatst ze de bal aan de linkerkant maar via de binnenkant van de paal ketst de bal er weer uit. Wat een pech! De 2e kans is voor Lin nadat de GVVV keepster een zeldzaam foutje maakt. De inzet van Lin wordt gekeerd en de rebound gaat er ook niet in. Kennelijk mag het echt niet zo zijn. Op haar beurt is GVVV niet gevaarlijk meer. Kortom de 2e helft is gelijkwaardig. Al heb ik het gevoel dat we gerust nog 30 minuten kunnen doorvoetballen zonder dat we gaan scoren.

Deze wedstrijd brengt ons een terecht verlies en dus niet dat wat ik van te voren had verwacht. Er zijn ook dagen dat het ondanks alle inzet gewoon niet gaat, dit was zo’n dag!

Als er dan gezocht moet worden naar oorzaken denk ik dat de blessures ons parten spelen. De meiden die een beetje last hebben (gehad), maar toch spelen durven (nog) niet dat te geven wat ze normaal wel doen. Zij spelen min of meer met de ‘handrem’ erop. Verder lukte het ons vandaag niet om door een compacte verdediging heen te voetballen. We moeten het hebben van onze snelheid en niet van in een druk 16 meter gebied aan de bal komen. Misschien moeten we wel nadenken over een ander spelsysteem waarin die kwaliteiten beter tot hun recht komen.