5 - 0

Sporting 70 JO15-3

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

17 september 2016 12:00

Vandaag 17 september 2016 op naar Hoogland, vlak bij Amersfoort. De tegenstander had vorige week met 5-0 gewonnen dus de spelers van Sporting konden hun borst nat maken. Na wederom een gezamenlijk rustmoment in de kleedkamer en de wijze aanwijzingen van coaches Ed en Rob waren ze er klaar voor, dachten wij. Aankomend op het veld zagen wij een fysiek grote tegenstander maar daar kunnen die van ons wel tegen (mis dus).

1e helft

Hier kunnen wij vrij kort over zijn. Binnen 1 minuut lag de bal al in het netje achter Sipke. Dit kwam eigenlijk voort uit een foutief vlagsignaal van de grens van Hoogland maar voor de rest was het een aardige man en vlagde de rest van de wedstrijd prima. Zo Sporting was wakker. Niet dus, in die zin dat Sporting volledig werd overtroefd door Hoogland en het duurde ook niet lang dat de 2-0 achterstand een feit was. In de 25e minuut vond de scheidsrechter het tijd voor een penalty van Hoogland. Niemand langs de kant zag waarom (ook de begeleiding van Hoogland niet) maar hij werd gegeven. Sipke bleef lang kijken naar de bal en verroerde zich niet maar stopte de penalty wel. Voor Sporting viel de eerste helft geen enkele kans te noteren.

2e helft

Na een inventarisatie wat er beter kon met goede moed aan de 2e helft begonnen. Sporting ging beter spelen en kon wat meer op de helft van Hoogland komen. Dit resulteerde in een paar kleine schietkansjes maar de schoten waren te onzuiver of te zacht. Hoogland kon hun voorsprong uitbouwen naar 3-0 en naar 4-0. Sporting had inmiddels wel een kopkans van Thom (uit een corner) maar helaas kon die van de lijn worden gehaald. Ook Ayman kreeg nog een dot van een kans maar de scheidsrechter zag een duwfout van Ayman (die hij van de Hooglandspelers overigens negeerde) en zo kon niet afdrukken. Hoogland liep verder uit naar 5-0.

Conclusie

Sporting heeft terecht verloren van een beduidend beter team maar de wedstrijd werd ook behoorlijk beïnvloed door de scheidsrechter en zorgde ook voor veel onnodige irritatie. Laten wij het er maar op houden dat een scheidsrechter ook een keer zijn dag niet kan hebben. Laten wij toch proberen om te blijven voetballen want daar waren een aantal op een gegeven moment niet meer mee bezig.

De man van de wedstrijd was Sipke. Naast het stoppen van de penalty had hij nog een aantal flitsende reddingen die best een goal hadden kunnen worden.

Niet getreurd. Op naar volgende week en hopelijk gaat het dan weer beter.