Sporting’70 JO15-3 wint ook in de competitie (met 2 -1 van vv Hees JO15-1)

Hees JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 3e klasse 15

10 september 2016 12:15

ES

Zaterdag 10 september, op deze warme dag zouden veel teams de eerste competitie-wedstrijd spelen. Omdat alle teams worstelen met blessures aan het begin van het seizoen werd er vooraf al veel aan de spelertjes getrokken om ergens anders in te vallen. Omdat we ook nog allemaal tegelijk speelden hebben wij met onze eigen geblesseerden -Gijs en Lucas- het toen maar bij de D’tjes gezocht: Auke uit JO13-1.  Jarno kon dan op de plek van Gijs centraal achterin en Auke op links-back.  Met Cemil en Annan erbij staat daar dan toch weer een verdediging. En dan heb je nog Robin en de 2 Koenen op het middenveld, Sal linksvoor, Sem rechtsvoor en Thom in de spits, kom maar op!

In de kleedkamer hebben we erop gehamerd niet te veel energie te verspillen in de opwarming, veel drinken en in de wedstrijd vooral de bal het werk te laten doen.

Vv Hees JO15-1 is een sterk team met een taaie verdediging. In de eerste helft ging het er wat fanatieker aan toe dan iedereen had gehoopt met deze warmte maar ja, je kan wel afspreken in de eerste helft te proberen energie te sparen, de tegenstander bepaalt ook het tempo. Neemt niet weg dat wij meer op hun helft speelden en voetballend overwicht lieten zien. Er werden wat kansen gemist maar toch was het Koen van Dijk op aangeven van Thom, die in de 15e minuut met een afstandsschot - vanaf de 2e lijn en met een beetje geluk van richting veranderd- de 1-0 maakte. Hoe ons team omgaat met achterstand weten we nog niet maar voorlopig wrijven we in onze handen dat we steeds de voorsprong pakken!

Maar het was werken onder de zon. Al 10 minuten voor rust werd er met rode hoofden uit het veld geroepen dat we meer moesten doorwisselen…helaas hadden we 2 laatkomers langs de lijn zitten die dan de eerste helft niet spelen, er moest even een lesje worden geleerd. Ondertussen was Hees de druk aan het opvoeren, kwam wat vaker er uit, en via een corner was daar dan de 1-1, misschien werd het een dure les? Eerst rust.

Met een kersverse Gideon centraal op het middenveld en Ayman rechtsvoor gingen we in de 2e helft opnieuw het overwicht laten zien. Ondanks wat liesproblemen bleef Miles linksvoor meters maken, Cemil bleef gaan met een pijnlijke enkel, de naam van invaller Auke hebben we genoteerd voor de volgende keer en zodoende werd het steeds meer duidelijk dat wij toch de volgende goal zouden moeten maken. Ayman besloot na een mooie actie niet te kiezen voor een eigen goal maar gaf slim een assist op Thom, -of werd hij daarna nog doorgekopt door Miles?- hoe dan ook was het onze spits Thom die de rust bewaarde en met de juiste timing de bal in het net joeg, 17 minuten voor tijd:  2-1!

Dat werd natuurlijk toch nog een heet kwartiertje waar de aanvallers naar het einde toe steeds meer gingen meeverdedigen maar de winnende stand werd vastgehouden. Dankjewel Hans voor een goed gefloten wedstrijd en Marcel voor het foutloos vlaggen!