'Friends' helpen MO15-1 aan stevige overwinning

0 - 7

Sporting 70 MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 05

10 september 2016 14:30

Ook de meiden van Sporting'70 MO15-1 blijven winnen. Dit keer was Delta Sports uit Houten het slachtoffer. mede dankzij de hulp van een drietal leenspeelsters (de 'friends') werd het 7-0 voor onze meiden.

Vanwege jarige oma's en blessures ontbraken er maar liefst 6 meiden. Omdat alle potentiele leenteams op min of meer hetzelfde tijdstip speelden was de eerste stap het verplaatsen van de wedstrijd naar later deze zaterdagmiddag. Gelukkig was Delta Sports bereid daar aan me te werken, dank daarvoor!
Stap 2 was het vinden van leenspeelsters en vooral het vinden van een keeper. De eigen keeper, de reserve keeper en de inval keeper waren er niet bij. In de JO15-4 vonden wij Ferdaouss bereid deze rol in te vullen. Ook haar zus Youssra wilde nog wel een extra wedstrijd spelen. Dat maakte al 12 speelsters. Zij werden door hun leider op tijd in Houten afgezet. Wederom dank namens de MO15-1! De laatste leenspeelster kwam uit de MO15-3. Nina speelde één helft met haar team mee (naar verluid 3 goals) en kon vanaf het veld meteen de auto in. Met 2 wissels werd dus gestart aan de wedstrijd tegen Delta Sports. Gelukkig maar, want Cato was die week ziek geweest en kon niet een hele wedstrijd spelen.

Tot zover de logistieke situatie, nu de wedstrijd. Die begon voortvarend. Delta had de aftrap, speelde de bal terug en maakte een kostbaar foutje nog net op hun eigen helft. Nina was bijzonder alert, pakte de bal, liep door en ronde uitstekend af met links. Binnen pak en beet 1 minuut was het al 0-1. Vermoedelijk nog geen 2 minuten later was het al 0-2, wederom een goal van Nina na een eigen actie (op een pass van Isa?). Vanaf links had Delta, na een goede doorbraak, de 1-2 op de schoen maar Ferdaouss hield ons in de wedstrijd. Vanuit het 1e jaar D wisten we nog dat ze prima kan keepen (net als haar zus) en dat bleek hier maar weer! De meiden namen vlot wraak. Nina paste in de 16 subtiel op Youssra en daar was nummer 3 (na 10 minuten in de wedstrijd). Als coach valt dan alle wedstrijdspanning wel weg, zeker als 8 minuten later dezelfde Youssra een pass van Anna op waarde weet te schatten en de 0-4 naar binnen werkt. Het moge duidelijk zijn dat de 'friends' ons hier behoorlijk van dienst zijn!

Maar ook de eigen meiden lieten van zich horen. Helaas was de Delta keeper best wel goed en wist zij behoorlijk wat van onze kansen (vooral van Anna, Yuna en weer Nina) te keren. Mocht het nog niet duidelijk zijn, de MO15-1 bepaalde de eerste helft. Was Delta Sports dan zoveel minder? Ik vind van niet, het was een leuk voetballend team maar ze kwamen (gelukkig) niet echt in de wedstrijd. En dat was zeker de verdienste van onze meiden die er fel bovenop zaten. Tegen het einde van de 1e helft wist Yuna (als echte spits) nog een bal binnen te tikken na een corner van Aurora, dat was nummer 5.

In de 2e helft werden wij minder dominant en werd de wedstrijd iets gelijkwaardiger. Vanwege de warmte, de stand en vermoeidheid werd het spel slordiger en kwamen wij minder in scoringspositie. Aan de andere kant kwam Delta Sports vrijwel helemaal niet meer voor de keeper, want de verdediging (Margot, Julia, Marlijne en Luca) bleven alert. In de  laatste 10 minuten van de wedstrijd, toen iedereen op zijn tandvlees liep en er geen wissels meer waren scoorden we toch nog 2x. Een combinatie van Isa en (wederom) Nina kwam via Youssra voor de voeten van Anna en die aarzelde geen moment en scoorde van afstand de 0-6. De laatste goal was van Yuna. een voorzet van Margot wist zij door hoog te springen en goed te timen met haar kruin over de keeper te wippen, 0-7.

Zonder anderen tekort te doen vond ik Margot ijzersterk als rechtsback (daar speelt ze niet vaak). Behoudens een slippertje in de 1e helft (zie kans Delta Sports hierboven), had zij hun linksvoor volledig in de zak zitten. Het meisje bleek, zo hoorde wij later de troef van Delta te zijn, maar die troef kon niet gespeeld worden dankzij Margot! Ook Nina wist als leenspeelster natuurlijk haar stempel op de wedstrijd te drukken (zij was betrokken bij 4 goals). Dat is knap en trok zeker onze aandacht! In de 2e helft kon het spel veel en veel beter maar zoals gezegd de temperatuur, de vermoeidheid en de stand maakte ons het voetballen lastig. Eigenlijk doe ik dan wel een beetje flauw omdat na een overwinning van 7-0 je ook kan concluderen dat er gewoon goed gespeeld is. Voor de 3e keer op rij weet de MO15-1 hun coaches dan ook trots te maken. Bovendien kan ik mij na ruim 7 jaar langs de lijn niet heugen ooit zo'n start te hebben gehad. We gaan zeker nog wel een keer verliezen, maar dit pakken ze niet meer af. Laat ik dan ook maar afsluiten met complimenten aan alle meiden, wat een team!!!