Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

5 november 2016 15:00

Eising, H.

Afgelopen zaterdag stond het duel tegen een oude bekende op het programma: IJzendijke. Deze ervaren ploeg is, net als wij, vorig jaar gepromoveerd.

Het spel golfde de eerste helft op en neer. De spitsen van IJzendijke waren moeilijk te bespelen en de nummer 10 kwam een aantal keren gevaarlijk de 16 in. Ellen keepte haar beste wedstrijd van het seizoen, zij voorkwam met een aantal reflexen een achterstand.

Ook Sporting kreeg kansen, zelfs intikkertjes werden niet verzilverd…..

In de rust werd de puntjes nog een keer op de I gezet. De dames kwamen goed uit de kleedkamer en na een vloeiende aanval tikte Fenna de 1-0 binnen. Het spelbeeld leek op de eerste helft, Sporting combineerde beter, IJzendijke fysiek sterker en gevaarlijk. Over en weer kansen, gelukkig stond het vizier van de IJzendijkse spitsen niet op scherp en bleef Ellen een sta in de weg.

Een zwaarbevochten overwinning, derde wedstrijd op rij ongeslagen en belangrijke punten in de strijd om behoud.