Bo Peters (schot)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

17 september 2016 15:00

Meijden, E.J. van der

Voor de tweede keer op rij is de wedstrijd afgelopen zaterdag in mineur geëindigd, maar ditmaal was de afloop wel heel zuur.

Vooraf heerste het gevoel dat er wat te halen was bij de dames van VV Heerenveen VR1, die een niet al te beste start van het seizoen kenden. Sporting begon dan ook optimistisch en probeerde actief het spel te maken. Slordig balverlies en een snelle omschakeling van de Friezinnen zorgden er echter voor dat hier de eerste twintig minuten weinig van te zien was. Dit leverde de gasten een aantal kansen op die ze gelukkig niet wisten te verzilveren. Langzaamaan ging het bij Sporting iets beter lopen en wisten ook wij een paar mooie aanvallen te creëren. Met 0-0 gingen we na 45 minuten de kleedkamer in, met nog steeds de overtuiging dat we de drie punten in Utrecht zouden kunnen houden. Deze overtuiging betaalde zich vlak na rust uit, toen Bo scherp reageerde op een misverstand achterin en van buiten de 16 de bal het doel binnenschoof! Hierna zette Heerenveen verder aan en kreeg Sporting het lastig, met name door de twee snelle flanken van de bezoekers. Sporting hield echter stand en kon hier en daar bijna profiteren van de ruimte die achter de verdediging viel, maar helaas verzuimden we om de voorsprong verder uit te bouwen. En zoals dat vaker in het voetbal gebeurd valt de bal er dan aan de andere kant wel in... Een wel heel goedkope penalty, die vooraf werd gegaan door een wel heel goedkope vrije trap, zorgde in de 85e minuut voor de 1-1. Hoewel hierna nog alles op alles werd gezet om verder puntenverlies te voorkomen zijn wij als jonge ploeg er niet in geslaagd om een blok te vormen. In de allerlaatste minuut, hoe zuur wil je het hebben, schoten de Friezinnen de 1-2 erin, na een hele goede save van Ellen die helaas niet mocht baten. Wat overblijft is een zeer vervelende nasmaak, maar ook de overtuiging dat we wel degelijk thuis horen in de hoofdklasse!

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma, tegen de dames van SSS uit Klaaswaal. Een oude bekende, aangezien zij vorig jaar met twee overwinningen ons bijna de promotie naar de hoofdklassse hebben gekost. Wij willen dan ook kosten wat kost de drie punten mee terug naar Utrecht nemen!