Sporting 70 JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse B

3 september 2016 15:15

Overbeek, J.A.R. van

Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, en niet zomaar ééntje. De A1 speelt uit in Zeist tegen Jonathan, een bekende ploeg voor de meesten die de afgelopen jaren het al vaak tegen Sporting had opgenomen en ook vaak had gewonnen. De wedstrijd begon, 5 minuten later dan gepland, om 15:20. De jongens zagen er erg geconcentreerd uit en stonden bovendien erg goed. In de eerste 5 minuten had Jonathan nog een paar halve kansjes gekregen, maar die leidden uiteindelijk nergens toe. Na ongeveer 7 minuten kreeg Sporting een vrije trap mee. De Jonathan keeper zette de muur erg vreemd neer en Wouter profiteerde daar van door hem hard en laag in de linkeronderhoek te schieten: 0-1! De ontlading was groot, maar even snel als ze bij Wouter waren om de goal te vieren, stonden ze weer op de posities om op dezelfde voet door te gaan. Sporting was heer en meester in deze fase. Maar toen gebeurde er iets wat de wedstrijd had kunnen veranderen: Bram leed balverlies op het middenveld en Jonathan kwam er razendsnel uit, Luca beging een overtreding binnen het strafschopgebied. Een penalty dacht iedereen, maar de scheids wuifde het weg. De jongens kwamen hier goed weg, want dit moment had de wedstrijd kunnen kantelen, maar dit moment zorgde er ook voor dat de jongens eigenlijk alleen maar scherper werden. De wedstrijd speelde zich op dit moment grotendeels af op het middenveld. Toen in minuut 40 de bal bij Jouke kwam, die zijn man uitkapte en de 0-2 binnenschoot. Een heerlijke goal en een hele belangrijke goal. Net voor rust is altijd fijn en zo tikte de A1 nog een mentale klap uit. Rust, 0-2 voor. Beter kon eigenlijk niet. De jongens kwamen de kleedkamer uit en hadden eigenlijk maar 1 doel voor ogen: de voorsprong verdedigen en er vervolgens snel uitkomen met onze rappe vleugelspelers. Jonathan had veel de bal de tweede helft, maar deed er weinig goeds mee. 1 schot op de paal en een goede redding van Koen, maar voorderest stond de verdediging als een huis. Wouter kreeg nog de kans om de 0-3 te maken, maar stuitte op de keeper. Vervolgens was er weer een razendsnelle counter. Jouke speelde de bal naar Wouter en die schoot binnen, was het niet dat Joost G de bal nog aantikte en in buitenspel positie stond, het bleef dus 0-2. Een domper, maar de mannen bleven geconcentreerd en gaven niks weg. Rond minuut 85 kon Jonathan het niet meer hebben en de centrale verdediger van Jonathan kreeg rood na een akkefietje met Wouter en Jouke. Nog geen 5 minuten later was de volgende rode kaart een feit. Een schandalige overtreding op Wouter, die de bal al lang had doorgespeeld, maar nog een doodschop kreeg. Toen was het nog even de wedstrijd uitspelen. Dit werd gedaan, en zo werd er overtuigend met 0-2 van Jonathan gewonnen.

Dan wil ik nu nog één speler in het zonnetje zetten.

Daniël: De nieuwe rechtsback van de A1, en wat voor één. Hij won al zijn duels tegen misschien wel de beste speler van Jonathan. Klasse Daniël.

Voorderest: Iedereen heeft natuurlijk een puike pot gespeeld, en als er elke week zo wordt gespeeld als vandaag dan zouden deze jongens nog iets heel ergs moois kunnen gaan bereiken, namelijk: de 4de divisie, iets wat een team van Sporting nog nooit is gelukt. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in, en met mij nog velen anderen.