Onder 19, JO19-2, Groep 5 26

22 oktober 2016 17:00

Scheidsrechter

Jan van Leijenhorst

De laatste bekerwedstrijd alweer voor ons team, want na de eerste 0-7 nederlaang tegen DWSM zullen we de groep niet winnen. Al snel werden we JO19-3 maar als JO19-2 maakten we deze bekerwedstrijden af en na de 0-2 van tien dagen geleden tegen Hercules werd het vandaag 2-1 tegen De Bilt. Beide ploegen zullen we nog in de competitie tegen komen.

Een benauwde overwinning, maar gezien het spelbeeld had de uitslag minimaal 6,7, 8...-1 moeten zijn. De eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar in de tweede helft gooiden onze mannen de lamlendigheid van zich af en hadden de gasten uit De Bilt niet veel meer in te brengen. Een dozijn 100% kansen werd niet benut mede dank zij de -nota bene standin- keeper van De Bilt die als een magneet alle schoten wist te keren.

Het begin was nog aardig, met een knal van Abe op de paal en paar goede acties over de vleugels. Achterin stond het nog niet helemaal scherp,  maar dat kon ook van het vizier van de spits van De Bilt worden gezet. Na een kwartier gibg Jeronymos goed door en rondde sterk af. Even later tekende aanvoerder Thijs voor de 2-0, maar het was buitenspel. Daarna waren we weliswaar de bovenliggende partij, maar werd er veel te nochalant gevoetbald. Ruimtes werden dichtgelopen in plaats van gezocht en er werd erg veel balverlies geleden. Kortom: de wedstrijdbesprekingen zijn kort en eentonig, maar nog wel relevant. Dat wisten de spelers in de rust zelf ook wel. De Bilt had na een half uur zelfs 1-1 gemaakt en het was aan een sterk keepende Egon te danken dat het daarbij bleef.

Het moest dus anders en het ging ook stukken beter in de tweede helft. Al in de eerste minuut joeg Nick door op de keeper die de bal vervolgens verspeelde aan Mees. De schoot keurig over de keeper heen en tekende voor de 2-1. Helaas had Nick zichzelf daarbij geblesseerd en moest uitvallen. Daarna nam de controle toe. Er kwam meer rust in het spel, het veld werd breed gehouden, duels gewonnen en dieptes gezocht. De achterhoede stond weer als een huis, net zoals in de laatste wedstrijden. Dat gaf het dynamische middenveld de gelegenheid om voortdurend druk naar voren te geven en de spitsen waren goed aanspeelbaar. Zo heeft ons spel zich de laatste weken ontwikkeld en dan zie je dat er veel 'voetbal in het team zit'.

Het resulteerde in een aanzienlijke hoeveelheid kansen, maar zoals gezegd: het mocht niet zo zijn. Jeroen raakte nog de paal een Abderrahin ('Appie') bekroonde een sterke wedstrijd bijna met een mooie curve, maar die trof de lat. Positief dus dat we in de tweede helft een een meer dan behoorlijke partij speelden. Die lijn moeten we dan maar doortrekken in de komende weken waarin we ons op de competitie kunnen richten en dan de weg naar de subtop beslist haalbaar is.