De Bilt JO 15-4 - Sporting'70 JO 15-3 0 - 3

0 - 3

Sporting 70 JO15-3

Onder 15, JO15-3, Groep 5 035

3 september 2016 13:00

Na vorige week de 1e bekerwedstrijd te hebben gewonnen met 6-0 van buur Hercules stond er vandaag een pittiger potje op het programma. De tegenstander had vorige week met maar liefst 10-0 gewonnen. Voorafgaande de wedstrijd weer een inspirerende peptalk van de coaches en de tactische aanwijzingen hoe we zouden spelen.

1e helft

Van de tactiek kwam de eerste helft niet zoveel terecht. Op het middenveld was er veel balverlies. De bal plakte teveel, het veld was niet goed en ga zo maar door. Dit resulteerde er in dat de Bilt aardig mee kon voetballen en Sporting ontsnapte dan ook twee maal aan een achterstand. Het middenveld en de aanval van Sporting konden weinig potten breken. Daarentegen hadden Gijs en Cemil met Annan, Gideon en Jarno de verdediging wel op orde zodat de rust gehaald kon worden met de brilstand 0-0.

De coaches hadden het ook zwaar de eerste helft want er waren een aantal spelers  die in de 1e helft al gewisseld wilden worden met lichte pijntjes, zodat het wisselschema acuut moest worden aangepast. Domper van de 1e helft was wel dat Lucas geblesseerd naar de kant moest en niet meer verder kon voetballen. Het lijkt gelukkig mee te vallen en hopelijk is hij er volgende week weer bij.

2e helft

Na in de rust besproken te hebben wat er mis ging en wat er beter kon begon Sporting fel aan de 2e helft. Het spel speelde zich dan ook vooral af op de helft van de Bilt. Die kregen in de 2e helft geen enkele kans. Sporting ging wel beter spelen (alhoewel nog niet briljant) en voerde de druk op. Zo kon het gebeuren dat Ayman bereikt werd met een steekpass (wie weet de verslaggever niet meer) en die kon zo lekker alleen op de keeper af. De 1-0 voor Sporting was een feit. Daarmee was de wedstrijd nog niet gedaan en de onpartijdige scheidsrechter kende aan Sporting een penalty toe na een handsbal in het strafschopgebied. Probleempje, wie gaat hem nemen? De coaches aan de kant besloten al gauw dat dit een klusje is voor spits Thom. Thom stuurde keeper naar de verkeerde kant en schoot de penalty onberispelijk in. Een lekkere 2-0 voorsprong dus. Dat kon al bijna niet meer fout gaan. Er kwam echter ook nog een derde doelpunt. Door druk zetten van Robin kwam de bal bij Thom en die legde hem weer keurig af naar de man van de wedstrijd, Aymen. Met nog 5 minuten te gaan bleef het bij 3-0 voor Sporting. Het resultaat houdt ook in dat dit team bijna al een ronde verder is voor de beker. Voor de statistieken moet er nog tegen Jonathan worden gebekerd maar die hebben al twee keer verloren.

Al met al een matige 1e helft en een redelijke 2e helft.

Oh ja, wil die man aan de zijlijn geen commentaar meer leveren op de scheidsrechter want die deed het verder prima. Ook de spelers moeten leren om niet tegen de scheidsrechter te zeuren. De scheids doet ook zijn best en mag ook wel eens een foutje maken.

Op naar de 1e competitiewedstrijd volgende week.