Sporting’70 JO15-3 wint met 6-0 van Hercules JO15-5 in eerste bekerwedstrijd

Onder 15, JO15-3, Groep 5 035

27 augustus 2016 10:00

Scheidsrechter

ES

De jongens en het meisje onder 15 staan al een tijdje te trappelen om die eerste wedstrijd eindelijk te spelen. Na een lange zomerstop is het dan wel heel lekker om te zien hoe ze dat samen aanpakken. We kennen de spelers allemaal wel maar in deze samenstelling is het toch een nieuw team. Na eerst wat gezeur van de coaches in de kleedkamer over materiaalbeheer, op tijd komen, de scheidsrechter een hand geven en nog wat randzaken mochten ze dan eindelijk aan de bak en Hercules JO15-5 was het slachtoffer. De tegenstander was een prima team met 1e jaars spelertjes die echt wel konden voetballen maar ik moet nu dan toch echt even onze eigen JO15-3 voorstellen:

Achterin Jarno, Cemil, Gijs en Annan, het zou een onneembare vesting blijken te zijn.

Robin, Gideon en Lucas, tikkie takkie op het middenveld.

Miles, Ayman en Sem onnavolgbaar voorin met daarnaast ook nog een hele dure bank: Koen van Steen, Koen van Dijk, Sal en Thom.

De JO15-3 bulkt van het voetbal.

Nadat de 2 teams elkaar 10 minuten hadden afgetast werd de druk op de goal van de tegenstander te groot en kon Miles de openingstreffer van dit seizoen maken. Zoals gezegd, Hercules speelde prima voetbal en onze achterhoede moest aan de bak om tegengoals te voorkomen. Maar wij bleven druk zetten naar voren en zo kwam onze linksback in de 18e minuut op het idee om vanaf het middenveld maar ’s een keer uit te halen. De keeper deed z’n best maar het schot met links van Jarno was onhoudbaar, 2-0!

Hercules bleef voetballen en deze eerste wedstrijd was nog niet gewonnen. Erg leuk om te zien hoe we fysiek sterker waren en hoe dat in sommige duels duidelijk werd gemaakt. Dat was vorig jaar wel ’s anders.

Een vrije trap vanaf het middenveld, genomen door Sal met links, stuiterde vervelend voor de keeper bij de linker paal en belande pardoes in de goal, 3-0 en rust.

In de 2e helft startten we minder scherp maar dit gold voor beide teams en het werd dus niet afgestraft. Na een lange zomer is het duidelijk dat er aan de conditie gewerkt moet gaan worden.

Desalniettemin was het Sporting dat met meer kracht en doorzettingsvermogen de wedstrijd ging afmaken. Een schot van Koen van Steen werd gehouden door de keeper maar niet klemvast, Thom was alert op de rebound en maakte de 4-0. Koen van Dijk maakte de 5-0 na een assist van Thom en Ayman maakte de 6-0 aan het eind van de wedstrijd toen bij iedereen de pijp leeg was. Knap hoe er tot het eind werd door gevoetbald en vooral dat de 0 werd vastgehouden.

De coaches moeten zich inhouden, niet te vroeg juichen, we moeten nu serieus naar de competitie toe werken met goede trainingen maar het moet gezegd: dit team belooft nog wat.

Maandagavond gaat trainer Jan van Ling werken aan jullie conditie ;)